Facebook indrømmer: Vi bruger dit mobilnummer til at sende reklamer hvis…

Facebook indrømmer: Vi bruger dit mobilnummer til at sende reklamer hvis…

Kasper Skov Jensen 28. september, 2018

Facebook har været vævende med svar, men nu kommer indrømmelsen langt om længe. Det sociale medie kan bruge dit mobilnummer til markedsføring, hvis du har brugt det for at gøre din konto mere sikker.

Facebook har været under beskydning fra flere sider for at gøre helt klart, hvordan de anvender brugernes personlige oplysninger. Selv amerikanske senatorer har ikke altid kunne få et klart svar fra toppen i den store virksomhed. Nu er det lykkes Techcrunch at få bekræftet, at Facebook bruger dit mobilnummer til at målrette reklamer til dig, hvis du har aktiveret totrinsbekræftelse.

Totrinsbekræftelse er en funktion, der kan aktiveres som ekstra sikkerhed. Det betyder, at du skal bekræfte via mobilen, hvis der bliver logget på din Facebook-konto fra en ukendt enhed. Det er en god måde at minimere risikoen for, at andre får adgang til din konto, men hvis du har fortalt Facebook dit mobilnummer i den forbindelse, bliver det brugt til markedsføring.

Læs også:Whatsapp-stifter forlod Facebook: Det kostede ham 850 mio. dollars

Det er der hel klarhed omkring, mener Facebook.

– Vi bruger den information folk giver, for at give en bedre, mere personaliseret oplevelse på Facebook, herunder reklamer. Vi er klare omkring, hvordan vi bruger den information folk uploader eller tilføjer til deres konto. Man kan altid redigere og slette den information, man har uploadet, skriver en talsperson for Facebook til Techcrunch.

Lignende tiltag forventes at være på vej til den krypterede beskedtjeneste Whatsapp, som Facebook også ejer.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.