Facebook i ny potentiel skandale: Bruge milliarder af billeder uden at fortælle det

Redaktionen 04. maj, 2018

Det sociale medie har brugt milliarder af billeder for at træne en robot, men gav ikke brugerne besked om det

Brugernes tillid til Facebook har lidt et ordentligt knæk, efterhånden som det er kommet frem, hvordan selskabet har sløset med folks personlige oplysninger. Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg (billedet) har igen og igen lovet at stramme op, og gøre mere for at beskytte brugernes ret til privatliv.

Derfor kom det lidt som et chok, da det sociale medie for et par dage siden afslørede, hvordan man har brugt 3,5 milliarder billeder fra det Facebook-ejede Instagram uden at fortælle brugerne om det.

Læs også:Instagram tester betalinger

Det skriver flere internationale medier .

Ved Facebooks årlige udviklerkonference fortalte det sociale medies teknologichef, Mike Schroepfer, at man har brugt de mange billeder til at få en bedre kunstig intelligens.

Det er en teknologi Facebook er afhængig af for at kunne identificere indhold, som ikke hører hjemme på platformen – billeder af krig, vold, nøgenhed og så videre. Ved at høste billeder fra Instagram med menneskeskabte hashtags har Facebook trænet sin kunstige intelligens til at “se” hvad der er på billedet.

Læs også:Facebook på vej med datingfeature: Sådan virker den

Facebook brugte mange forskellige typer billeder for at træne sine robotter. Også billeder af mennesker.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.