Facebook har lavet et særlig produkt til dig, der facetimer meget

Facebook har lavet et særlig produkt til dig, der facetimer meget

Kasper Skov Jensen 08. oktober, 2018

Facebook har lavet et nyt produkt, der skal hjem at stå i stuen hos hyppige facetime-brugere.

Det meste af Facebooks verden lever på nettet, men efter omkring halvandet års tilløb her de åbnet for forudbestillinger af Facebook Portal, som er en form for tablets specielt lavet til at holde kontakten med venner og familie over Facetime.

Der er to udgaver af Portal. Den ene har en 10” skærm med en opløsning på 1280 x 800. Portal+ har en 15” vipbar skærm med 1920 x 1080 opløsning og en ret imponerende højtaler. Fælles for dem begge er, at der endnu ikke er så mange andre apps end Facebook Messenger. Kameraet følger med, når personen foran det bevæger sig, og så bliver baggrundsstøj minimeret for at gøre tale tydeligere. Og så kan den særlige tablet stemmestyres via Amazons Alexa og senere sikkert også Google Assistant.

Læs også:Vil du slette Facebook? Så skal du væbne dig med tålmodighed

Facebook har jo ikke ligefrem været kendt for at passe godt på brugernes data, så en del vel nok være betænkelige ved at have en enhed stående derhjemme med både kamera og mikrofon, som er forbundet til Facebook. Det er det sociale medie fuldt opmærksom på, så der medfølger en lille plastikknap, der fysisk kan sættes hen over kameraet. Derudover kan både kamera og mikrofon slukkes.

Facebook understreger, at de hverken har adgang til optagelser fra kameraet og mikrofonen, og at alt bliver sendt til serverne fuldt krypteret, så ingen kan kigge med.

Læs også:Facebook indrømmer: Vi bruger dit mobilnummer til at sende reklamer hvis…

Portal koster 199 dollars og Portal+ er prissat til 349 dollars. Det svarer til henholdsvis 1.292 danske kroner og 2.267 danske kroner. Man sparer 100 dollars (649 danske kroner) ved at købe to.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.