Facebook gemmer måske data om dine beskeder og opkald fra din Android-mobil

Facebook gemmer måske data om dine beskeder og opkald fra din Android-mobil

Kasper Skov Jensen 26. marts, 2018

Facebooks beskyttelse af personlige oplysninger, eller mangel på samme, er endnu en gang under angreb

Hvis du har installeret Facebooks app på din Android-mobil er der en mulighed for, at det sociale medie har gemt oplysninger om, hvem du har skrevet og ringet til, skriver nyhedsbureauet Associated Press.

På nettet har flere brugere undret sig over, at det sociale medie høster den slags oplysninger fra dem. Til Associated Press forklarer en talsperson fra Facebook, at brugerne selv har tilvalgt informationsdelingen på et tidspunkt, og at oplysningerne kun bruges til at forbedre brugeroplevelsen. Fravælger man at dele data om besked og opkaldshistorik slettes det også fra Facebooks krypterede servere, lyder det.

Læs også: Din mobil er en sladrehank: Du betaler med personlige oplysninger

Facebook befinder sig lige nu i den måske største krise nogensinde, efter det kom frem, at et analysefirma havde fået adgang til oplysninger om 50 millioner Facebook-brugere. Efter nogle dage undskyldte Facebooks topchef og grundlægger, Mark Zuckerberg, i et interview med CNN. En undskyldning som han har gentaget i weekenden, hvor han indrykkede en annonce i nogle af de største aviser i Storbritannien og USA.

Facebooks aktiekurs er styrtdykket, og det samme er amerikanernes tillid til, at selskabet beskytter oplysninger om dem, ifølge en meningsmåling.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.