Facebook: Derfor tillader vi kun nogle brystvorter

Redaktionen 26. oktober, 2018

Facebook-chef forklarer her de omdiskuterede regler for nøgenhed på platformen.

Facebook har gennem årene fået meget kritik for at have for strikse regler omkring, hvor meget nøgenhed, der må være på billeder og i videoer på Facebook. Reglerne er et forsøg på at lave ensartede standarder omkring nøgenhed, der er ens overalt i verden, uanset i hvilket land man bruger det sociale medie. Det forklarer Siobhan Cummiskey, der er Head of Content Policy hos Facebook.

– Nogle steder i verden, særligt Nordeuropa, får vi kritik for at fjerne for meget nøgenhed. I andre dele af verden får vi meget kritik for at tillade billeder af kvinder, som de anser for at være for risikable. En kvinde i bikini eller badedragt bliver anset for at være for meget. Så vi får kritik fra begge sider for denne regel, siger hun til BT.

Læs også:Derfor kan din ødelagte mobil være sundhedsskadelig

Facebook-chefen fortæller, at man ser på om der er forsøgt en eller anden form for tildækning af kvindelige brystvorter. Hvis der er det, vil det ikke blive stoppet af de kontrollanter, der tager stilling til, hvornår nøgenheden er i strid med retningslinjerne.

Ifølge Siobhan Cummiskey bliver reglerne nogle gange fortolket efter et forsigtighedsprincip, fordi det kan være svært at vurdere sammenhængen.

– Det er også svært at se forskel på en 14-årigs brystvorte og en 18-årigs brystvorte, og det er to meget forskellige ting, for det ene falder under udnyttelse af børn, og det andet gør ikke. Vi vælger at være forsigtige på det her område, for børns sikkerhed er altafgørende for Facebook, siger hun.

Efter massiv kritik har Facebook desuden fritaget billeder af nyhedsmæssig værdi for reglerne om nøgenhed.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.