Facebook advarer dig mod at bruge for meget tid på Facebook

Facebook advarer dig mod at bruge for meget tid på Facebook

Kasper Skov Jensen 02. august, 2018

Det sociale medie har lavet en funktion, der blandt andet viser det gennemsnitlige tidsforbrug i app’en.

Sociale medier som Facebook og Instagram er nogle af de allerstørste tidsrøvere for ejere af smartphones. Sidste år erkendte Facebook sit medansvar for at gøre brugerne mere bevidste om, hvor meget tid de egentlig bruger på de to store sociale medier. En ny funktion er et yderligere skridt i den retning.

Læs også:Google vil vække dig med Spotify-musik

I indstillingerne på Facebook og Instagram app’en bliver det meget snart muligt at se, hvor meget tid man i gennemsnit bruger om dagen, at få en påmindelse når man er ved at nå et valgfrit antal minutter eller timer, og ikke mindst midlertidigt at deaktivere notifikationer.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Facebook

Det skriver Facebook et blogindlæg.

– Det er vores ansvar at hjælpe folk med at finde ud af, hvor meget tid de bruger på vores platforme, så de bedre kan kontrollere deres oplevelse, skriver Facebook.

Læs også:Se billederne: Er det her de nye iPhones?

Ifølge rapporten “Medieudviklingen 2017” fra DR bruger 65 procent af unge og voksne danskere Facebook hver dag. 18 procent bruger Instagram dagligt. Samme undersøgelse viser, at danskere over 30 år i gennemsnit bruger 23 minutter om dagen på sociale medier. For de 15 til 29-årige er det 97 minutter om dagen.

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.