EU vil tvinge techgiganter til lommerne

EU vil tvinge techgiganter til lommerne

Kasper Skov Jensen 21. marts, 2018

Store teknologiselskaber som Apple, Amazon, Facebook og Google skal betale mere i skat, mener EU-kommissionen, der vil ændre skattelovgivningen

Når du bruger din smartphone, er der stor sandsynlighed for, at giganter som Apple, Facebook og Google tjener penge. Men til trods for enorme overskud, betaler selskaberne forsvindende lidt i selskabsskat. Det vil EU-kommissionen lave om på, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Som reglerne er i dag betaler selskaberne skat af deres overskud, og spekulerer derfor i at flytte deres overskud til lande med ingen eller meget lav selskabsskat. Kommissionen ventes i dag at fremsætte et forslag om, at de store teknologiselskaber skal betale tre procent af deres omsætning i skat, så man på den måde fjerner den udbredte skattefidus med at flytte overskuddet fra land til land.

Læs også: EU giver tilskud til gratis wifi

Forslaget får det formentlig svært. Det kræver nemlig, at alle medlemslandene stemmer for, og det kommer næppe til at ske. Blandt andet Irland, der er europæisk hjemsted for mange af selskaberne, er stærk modstander af forslaget. Men det kan lade sig gøre, mener DR’s EU-korrespondent, Ole Ryborg.

– Man har tidligere set, at der kan komme fællesregler, hvis der kommer et stort folkeligt pres. Det skete eksempelvis over for lande, der har fungeret som skattely. Men det bliver svært, og forslaget bliver ikke vedtaget i morgen, siger han til dr.dk

Forslaget ventes at kunne indbringe omkring 35 milliarder kroner i skat i EU.

Læs også: Stor guide: Sådan styrker du dit privatliv på Facebook

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.