EU på vej med nyt indholdskrav til streamingtjenester

EU på vej med nyt indholdskrav til streamingtjenester

Kasper Skov Jensen 03. september, 2018

EU vil tvinge amerikanske streamingtjenester som Netflix, HBO og Amazon til at producere mere indhold i EU.

Amerikanske streamingtjenester som Netflix, HBO og Amazon er blevet en stor del af mange europæeres hverdag.Så stor, at EU undersøger mulighederne for at regulere det amerikanske indtog på smartphones, tv-skærme og andre enheder.

Alt tyder på, at EU til december vedtager regler om, at mindst 30 procent af film og serier på de amerikanske streamingtjenester skal være produceret i Europa.

Læs også:Vestager undersøger Apple igen: Drop lightning-kablet

– Vi mangler den sidste afstemning, men det er bare en formalitet, siger Roberto Viola ifølge Variety. Han er chef for den afdeling i EU-kommissionen, der regulerer kommunikationsnetværk, indhold og teknologi.

Hvert enkelt EU-land kan vælge at hæve kravet fra 30 til 40 procent – og om produktionskrav i det enkelte land skal tælle med i opgørelsen.

I Danmark indeholder det seneste medieforlig et krav til streamingtjenester om at bruge to procent af omsætningen på dansksproget indhold.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.