EU giver tilskud til gratis wifi

EU giver tilskud til gratis wifi

Kasper Skov Jensen 20. marts, 2018

Der er mange tilskudsordninger i EU. Én af dem giver tilskud til at etablere gratis wifi-hotspots på offentlige steder

Det skal være nemmere for dig at koble mobilen op på et wifi-netværk. I hvert fald hvis man spørger EU-kommissionen, der har åbnet for tilskudsansøgninger til etablering af wifi-hotspots på offentlige steder. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Danmarks bedste tilbud? Oister klar med fri data

I første omgang er tilskudspuljen på 15.000 euro svarende til omkring 110.000 danske kroner og kan søges af byer i EU, Norge og Island. For at få tilskud skal hotspottet være offentligt, gratis og reklameløst i mindst tre år.

Vil du ikke være afhængig af wifi? Find mobilabonnementer med masser af data her 

Det er planen, at der inden slutningen af 2020 er givet i alt 120 millioner euro til nye wifi-hotspots i Europa.

Tilskudsordningen er et led af EU-kommissionens overordnede ambition om at styrke den digitale infrastruktur og sammenhængskraft i Europa.

– Wi-fi-forbindelse til alle betyder, at det ikke skal gøre nogen forskel, hvor man bor, eller hvor meget man tjener. Vi foreslår derfor i dag, at alle europæiske landsbyer og byer inden 2020 udstyres med gratis trådløs internetforbindelse omkring de vigtigste offentlige steder, sagde kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i sin tale om unionens tilstand i september 2016.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.