Ekspert: Sådan får du succes med datingapps

Ekspert: Sådan får du succes med datingapps

Kasper Skov Jensen 08. august, 2018

Er du én af dem, der bruger datingapps til at finde kærligheden, er det en god ide at være klar over, hvad du leder efter, mener en ekspert.

Tal fra Danmarks Statistik viste sidste år, at syv procent af danskerne have brugt netdating eller datingapps som Tinder og Happn i løbet af de forudgående tre måneder. Ifølge en undersøgelse fra Yougov vil 19 procent af de adspurgte være flove over, at fortælle, at de har mødt deres nye kæreste på den måde. Det er ingen grund til at være flov, men vil man finde den store kærlighed på Tinder eller Happn, skal man gå anderledes til værks.

Det mener Bastian Larsen, som er sexolog og parterapeut. 

– Man skal prøve at lade være med at falde for fristelsen til kun at gå efter udseende. Kærlighed er en svær størrelse, der er svær at definere. Det er meget nemmere at sige: “jeg kan godt lide skaldede fyre med store biceps og tatoveringer” eller “jeg kan godt lide piger med blond hår og store bryster. Men ingen af de ting kan bruges til at bygge et parforhold på. Det er overfladiske kvaliteter, der selvfølgelig har en betydning, men det er ikke det kærlighed handler om. Drop de lange lister med krav om, hvordan din partner skal se ud. Forventninger er den store dating-dræber, siger Bastian Larsen til Mobilabonnement.dk

Læs også:Ekspert: Derfor er vi flove over datingapps

I det hele taget bør man være klar over, hvilken type partner man leder efter på datingapps, mener han.

– Virkeligheden er ikke som “Pretty Woman” og “50 Shades of Grey”. Man skal selv tage ansvar for at finde ud af, hvad det er man har brug for i en partner; og så er det det man skal lede efter, siger Bastian Larsen.

Sexologen opfordrer til, at man tænker sig godt om, selvom de forskellige datingapps er designet sådan, at man skal være hurtig for at få det næste fix.

– Vi har fået mange flere valgmuligheder, og det har ikke gjort jagten på kærlighed nemmere. Nu skal vi selv tage ansvar og finde ud af, hvad vi vil have. Der er kommet mere at navigere i, men det er nok en naturlig konsekvens af, at vi kan gøre meget mere med vores kærlighedsliv og sexliv i dag end tidligere. Det gælder om ikke at lade sig fange ind af den afhængighed, datingapps kan skabe når vi tjekker vores profil og swiper. Det er for nemt at swipe videre i stedet for at stoppe op og engagere sig i det menneske, man har foran sig. Jeg tror, man glemmer hvad man ledte efter i starten. Man bliver grebet af stemningen og jagten på kortsigtet spænding, siger Bastian Larsen.

Læs også:Facebook på vej med datingfeature: Sådan virker den

I starten af 2017 fortalte flere medier, at der var 1,6 millioner singler i Danmark. Tallet byggede på en opgørelse fra Danmarks Statistik. Det var en opgørelse over en tallet af enlige, men kan ikke bruges til at konkludere noget om antallet af singler, forklarede afdelingsleder i Danmarks Statistik, Dorthe Larsen, til DR2-programmet Detektor.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.