Ekspert: Derfor er ny Snapchat-app uegnet for børn

Redaktionen 04. juni, 2019

Yolo er ikke en app for børn, mener en ekspert

På Snapchat kan man se afsenderen på al indhold. Bare ikke, hvis man bruger app’en Yolo, og det øger risikoen for børn og unge, mener Jonas Ravn fra Center for Digital Pædagogik. Han går så langt som at kalde Yolo uegnet for børn.

Læs også: App vil belønne cyklister og fodgængere med gratis offentlig transport

– Det er en bekymring, at denne app, som giver mulighed for anonyme kommentarer og beskeder er låst til børn og unges foretrukne kommunikationsredskab. Den kan hurtigt blive udbredt. Appen kan være en nemmere vej til mobning, og mobning kan hurtigt sprede sig, fordi Snapchat er så kolossalt for børn og unge i dag, siger han til Folkeskolen.dk

I udlandet har der været eksempler på, hvordan børn og unge har brugt den nye anonymitet på Snapchat til at mobbe andre. Det er dog ikke så skidt, at det ikke også er godt for noget. Hvis den bruges rigtigt, kan Yolo bruges til at sætte ord på svære ting, man ellers ikke tør skrive, mener Jonas Ravn.

Han opfordrer derfor forældre til at tale med deres børn om digital opførsel, og engagere sig i hvordan de kommunikerer.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.