Donald Trump vil have 5G og 6G

Donald Trump vil have 5G og 6G

Kasper Skov Jensen 21. februar, 2019

5G-netværket ruller ud over store dele af verden de kommende år. Den amerikanske præsident vil have teleselskaberne til at gøre klar til 6G.

Omstillingen til det nye 5G-netværk går for langsomt i USA, mener præsident Donald Trump. Den kontroversielle præsident vil have teleindustrien til at tænke endnu længere frem, nemlig mod 6G. Ellers går udviklingen i stå for amerikanske virksomheder, mener Trump.

Læs også:Britisk spionchef om Huawei: Man bør undgå et monopol

– Jeg vil have 5G og selv 6G-teknologi i USA hurtigst muligt. Det er langt mere kraftfuldt, hurtigere og smartere end den nuværende standard. Amerikanske firmaer skal gøre mere, eller blive efterladt tilbage. Der er ingen grund til at sakke bagud, skriver Trump på sit favoritmedie Twitter.

De største teleselskaber i USA er begyndt på 5G i mindre målestok. Men det står endnu ikke klart hvornår alle stater har fuld 5G-dækning,

I Danmark har regeringen tidligere på ugen fremlagt en handlingsplan for 5G. Ambitionen er, at danskerne har adgang til det nye supernetværk om to år.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.