Domstol: Trump på ikke blokere folk på Twitter

Domstol: Trump på ikke blokere folk på Twitter

Kasper Skov Jensen 24. maj, 2018

En domstol i New York har afgjort, at det er forfatningsstridigt når den amerikanske præsident, Donald Trump, blokerer folk på Twitter

Twitter er kendt som den foretrukne kommunikationskanal for den amerikanske præsident, Donald Trump. Ikke alle har været lige begejstrede for det.

Det er også på Twitter, at selvsamme præsident har blokeret for, at nogle af de mest højlydte kritikere kan se og svare på hans tweets. Men den fremgangsmåde er i strid med forfatningen, ifølge en domstol i New York.

Det skriver The Guardian.

Læs også:Medie: Trump ignorerer “besværlig” sikkerhed omkring sine iPhones

I sin afgørelse skrev dommeren, Naomi Reice Buchwald:

– Præsidenten fastholder, at kontoen @realDonaldTrump er en præsidentiel konto i modsætning til en personlig konto. Hvad vigtigere er, bruger han kontoen til at foretage handlinger, der kun kan foretages af præsidenten som præsidenten.

Dommeren har ikke direkte pålagt Donald Trump at fjerne blokeringerne. Men hun forventer, at det sker snart.

Læs også:Barack og Michelle Obama skal lave film og serier til Netflix

Knight First Amendment Institute på Columbia University, der stod for sagsanlægget på vegne af syv blokerede brugere har meddelt, at man vil gå videre med sagen hvis ikke blokeringen af brugerne bliver fjernet.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.