Disse mobiler ligger under juletræet i år

Mobilabonnement.dk 12. december, 2019

Det er især de dyre mobiler, der bliver solgt i december. Vi har kigget nærmere på årets julegavehits hos teleselskaberne

December er måneden, hvor der skal købes julegaver. Og det er en tid, hvor der er travlt hos landets mobilselskaber. Det er nemlig ikke kun bøger og køkkengrej der er i de hårde pakker mere, for der bliver langet masser af mobiler over disken. Men hvilke telefoner er det især julemanden forsøger at få fingre i? Vi har gravet ned i de danske mobilselskabers juletilbud og -kampagner for at finde frem til de mobiler, der er mest populære op til jul.

Vi må håbe, at julemanden har sikret sig godt med kredit på dankortet, Mobilepay, Apple Pay eller hvad han nu betaler med. For gavesækken skal nemlig fyldes med de allerdyreste mobiltelefoner lige nu – oftest iPhones og Samsung Galaxy-modeller.

Det ses også i mobilselskabernes mange juletilbud.

Juletilbud på de dyrere flagskibsmobiler

Flere af de større selskaber (heriblandt 3, Telia, Oister og CBB Mobil) kører i øjeblikket kampagne på de samme tre mobiltelefoner: 

  • Samsung Galaxy S10+
  • iPhone XS
  • Huawei P30

Fællestrækket for kampagnerne tyder på, at selskaberne har høje forventninger til de mere kendte brands og støtter sig nært op ad flagskibsmodellerne.

I et tidligere interview med Telia udtalte deres daværende pressechef, Rasmus Avnskjold, til Mobilabonnement.dk, at julen får folk til at købe de dyrere topmodeller som julegave – til sig selv og andre:

– Vi ser typisk et øget salg af de klassiske topmodeller. Her afhænger det lidt af, hvad den enkelte modtager hælder til. Både de dyreste Android og iOS-mobiler sælger rigtig godt i julehandlen.

Juletilbud giver 25% stigning i mobilsalg

Telmore, der er et rent online mobilselskab regner med, at julemandens internetforbindelse på Grønland er så stabil, at han kan shoppe massevis af mobiler. De har tidligere udtalt, at der bliver solgt ca. 25% flere mobiler omkring julen. De bliver både købt som gaver til at ligge under juletræet, men salget kan i høj grad også tilskrives pengegaver, der i januar omsættes til nye mobiltelefoner.

Klimaet er også blevet en del af ønskesedlen

Mange af de danske forhandlerne har også rapporteret, at klimaet er blevet en større del af de overvejelser, folk gør sig, når de kigger på julegaver. Det har også skabt en væsentlig større interesse for brugte mobiler og reparationer, fortæller Telerepair:

– I år har vi set en langt større interesse for brugte iPhones end forrige år. Det viser, at vores kunder i høj grad er blevet opmærksomme på omkostningerne ved at købe ny elektronik hvert år. Og det giver god mening, fordi en brugt mobil fungerer præcis ligeså godt som en spritny én, hvis den har fået et grundigt eftersyn først.

Ingen jul uden gaver til børnene

De fleste danske børn tripper utålmodigt og skynder sig at sluge and og flæskesteg i håb om at komme lidt tættere på at kunne pakke julegaverne op. Dem tænker julemanden selvfølgelig også på, når han går på indkøb hos mobilselskaberne.

– Vi ser også et godt salg af de gode, praktisk low-end mobiler. Typisk sælges de som begynder-mobil eller til folk, der synes topmodeller er for dyre. Det er typisk en tidligere topmodel, som giver stor værdi for pengene, lyder det fra Telias Rasmus Avnskjold.

Hos Oister er det især én abonnementstype, der går godt i julen.

–  Til jul oplever vi en stor stigning i køb af vores abonnementer. Især til børn, siger Jesper Bennike, direktør hos Oister,  til mobilabonnement.dk

Få overblikket over de bedste abonnementer til børn her

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.