Din iphone kan sende private informationer om dig mens du sover

Redaktionen 30. maj, 2019

Ved du, hvad din iPhone laver, når du sover? Måske sender den en masse informationer om dig til forskellige virksomheder og udviklere.

I tegnefilmsklasikkeren “Toystory” kommer legetøjet til live, når mennesker ikke kigger. Det samme kan måske siges om din iPhone.  The Washington Post har fundet ud af, at såkaldte app trackers sender oplysninger om alt lige fra telefonens ip-adresse, mails, telefonnumre og meget andet til virksomheder og app’ens udviklere.

Det verdensberømte medie har overvåget app trackers og konstateret, at mere end 5.400 af dem sendte personlige oplysninger, oftest om natten og på andre tidspunkter hvor telefonen ikke bliver brugt.

Læs også: 5 grunde til, du bør beskytte din mobil med en VPN

Det kan lade sig gøre, hvis mobilen opdaterer apps i baggrunden. Egentlig sørger den for, at indholdet i dine apps er opdateret, så du ikke skal vente på det når du åbner app’en igen. Men funktionen giver også mulighed for, at oplysninger bliver høstet om din brug af mobilen og sendt videre.

Du kan slå det fra i “Indstillinger” under “Generelt”.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.