#DeleteFacebook: Så svært er det

#DeleteFacebook: Så svært er det

Kasper Skov Jensen 03. april, 2018

På sociale medier spreder hashtagget #DeleteFacebook sig. Men at slippe for Facebook er faktisk ikke helt så nemt

Som modreaktion på skandalen, hvor oplysninger om 50 millioner menneskers Facebookoplysninger blev delt med et analyseinstitut, har hashtagget #DeleteFacebook bredt sig over hele verden. Opfordringen lyder at man skal slette sin Facebook-profil, fordi man ikke længere kan have tiltro til, at det sociale medie behandler personfølsomme oplysninger ordentligt. At slippe helt for Facebook, er ikke så nemt som det lyder, skriver The New York Times.

Læs også: Din mobil er en sladrehank: Du betaler med personlige oplysninger

Selve Facebook-profilen kan slettes med et par få tryk. Så langt så godt. Men Facebooks fangarme rækker langt bredere ud end platformen af eget navn. Teknologigiganten ejer nemlig også det sociale medie Instagram og beskedtjenesten Whatsapp. Der er alternativer til alle tre platforme, men det bliver sandsynligvis ikke ret socialt. Ingen andre lignende platforme har samme udbredelse i antallet af brugere.

Hvad med Snapchat, tænker du så måske. Der kan man da være nogenlunde i fred for de mest luskede markedsføringsmetoder..? Nej, det kan du faktisk ikke være sikker på. Der går nemlig ret vedholdende rygter om, at Snapchat snart vil give andre virksomheder adgang til brugerdata.

Læs også: Facebook gemmer måske data om dine beskeder og opkald fra din Android-mobil

Hvad så, hvis du bare surfer på nettet uden at bruge nogen sociale medier? Det kan i sig selv være lidt af en udfordring, men ikke engang det vil for alvor gøre en forskel. Langt de fleste websites gemmer cookies, som er små filer med oplysninger. De bliver udvekslet på kryds og tværs mellem de websites, du besøger. På den måde kan hjemmesiderne se, hvilke sider du har besøgt før, hvor længe, hvad du har kigget på og så videre.

Du kan altid forsøge dig med en hat af sølvpapir.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.