Danskerne: Det her bør Facebook fjerne

Danskerne: Det her bør Facebook fjerne

Kasper Skov Jensen 07. februar, 2019

Hvad bør Facebooks moderatorer og algoritmer slå ned på, og hvad skal blive? Det har danskerne givet deres bud på i ny rundspørge.

Der bliver lagt et stort antal opdateringer, billeder og videoer på Facebook hvert eneste sekund. Ifølge retningslinjerne på det sociale medie er der noget indhold, der ikke har noget at gøre på platformen. Det bliver fjernet af algoritmer og en stor hær af moderatorer. Men hvad bør Facebook egentlig fjerne. Det har 1.021 repræsentativt udvalgte danskere svaret på i en rundspørge foretaget af Megafon for Politiken og TV 2.

De danske medier har indtil videre været tilbageholdende med at gå sammen om at bekæmpe falske nyheder på Facebook. Blandt andet fordi falske nyheder kan defineres på flere måder. 60 procent af de adspurgte mener Facebook bør fjerne nyheder, som de vurderer som falske.

48 procent ser gerne Facebook skrider ind overfor hadefulde ytringer, mens 37 procent vil have alle former for pornografi væk fra det sociale medie.

Læs også:Zuckerberg: Sådan tjener Facebook penge

Rundspørgens resultater kommer bag på Rikke Frank Jørgensen, der forsker i rettigheder på nettet, ved Institut for Menneskerettigheder.

– Jeg er overrasket over, at der er så mange, som synes, at Facebook skal fjerne så relativt meget og gå ind og træffe afgørelser om, hvad man må og ikke må sige og gøre, siger hun til Politiken.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.