Dansk skole begynder skoleåret med 9 dages mobilforbud

Dansk skole begynder skoleåret med 9 dages mobilforbud

Kasper Skov Jensen 14. august, 2018

En dansk skole starter det nye skoleår med en digital detox.

I Frankrig er det forbudt for eleverne at bruge mobilerne i skoletiden. I Danmark er det op til hver enkelt skole at indføre og håndhæve politikker om mobiler i skoletiden. Efterskoleeleverne på BGI Akademiet i Hornsyld har startet skoleåret med en 9 dage lang digital detox, hvor mobiler og computere er gemt væk i skoletiden.

Det skal gøre de unge mere opmærksomme på deres digitale vaner, forklarer skolen.

Læs også:Frankrig vedtager mobilforbud i folkeskolen

– De har ikke prøvet det før, for de er jo vokset op med de her medier og bruger dem dagligt. De har måske rigtig haft muligheden for at tænke over, hvad det egentlig gør ved dem, siger Peter Jørgensen, der er afdelingsleder i digital dannelse på BGI Akademiet, til TV 2.

Det tyder på, at den digitale detox virker efter hensigten. Den er blevet godt modtaget af eleverne.

– Jeg føler ikke personligt, at jeg savner at skulle kigge på den hele tiden for at tjekke og blive opdateret på, om der er kommet noget nyt på Instagram. I stedet for bare at være i nuet. Det er meget mindre stressende, siger Filippa Olesen, der går i 10. klasse på BGI Akademiet.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har tidligere afvist at indføre et nationalt forbud, ligesom Frankrig. Det er ikke noget politikerne skal blande sig i, mener hun.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.