Britisk spionchef om Huawei: Man bør undgå et monopol

Britisk spionchef om Huawei: Man bør undgå et monopol

Kasper Skov Jensen 15. februar, 2019

Chefen for den britiske efterretningstjeneste MI6 ser ikke Huawei som den største sikkerhedstrussel mod 5G-netværket.

Det kommende 5G-netværk vil i store dele af verden være afgørende infrastruktur. De fleste steder er det den spiornageanklagede kinesiske telegigant Huawei, der står for udrulningen af det, og det har vakt stor bekymring i en lang række lande, heriblandt Danmark.

Men ifølge chefen for den britiske efterretningstjeneste, MI6, bør det ikke være et spørgsmål om for eller imod Huawei.

Læs også:Norsk efterretningstjeneste advarer mod Huawei

– Jeg mener, det er mere kompliceret end at dømme dem (Huawei, red.) “inde” eller “ude”. Jeg vil gerne have en ordentlig samtale omkring det, fordi ingen leverandør bør have monopol på at levere udstyr til national, kritisk infrastruktur, lød det fra MI6-chef Alex Younger på en sikkerhedskonference i München, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I Danmark har spørgsmålet om Huaweis rolle i udbygningen af 5G-netværket blandt andet været oppe at vende på et møde i Folketingets forsvarsudvalg.

Huawei har hele tiden afvist, at deres produkter er en sikkerhedsrisiko, og at de potentielt kan bruges til at spionere på vegne af den kinesiske regering.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.