Britisk rapport stempler Huawei som sikkerhedstrussel

Britisk rapport stempler Huawei som sikkerhedstrussel

Kasper Skov Jensen 20. juli, 2018

Smartphones og andre enheder fra producenten Huawei er så fulde af sikkerhedshuller, at det kan udgøre en fare for hele det britiske telenetværk, konkluderer en rapport.

Det går ikke godt for kinesiske Huawei for tiden. Smartphone-producenten fyrer i massevis, og er yderligere belastet af myndigheder, der rejser tvivl om sikkerheden ved produkterne. Den seneste er en britisk regeringsrapport, der konkludrerer, at Huaweis produkter kan udgøre en fare for telenetværket i hele Storbritannien, skriver BBC.

En talsmand fra firmaet forklarer, at der er plads til forbedring, og at man er glad for tilbagemeldingerne.

Læs også:Amerikanske teleselskaber dropper Huawei af frygt for spionage

Amerikanske myndigheder har i månedsvis forsøgt at bremse Huawei på det amerikanske marked, også af frygt for den manglende sikkerhed og mulige konsekvenser for den kommunikationsmæssige infrastruktur i landet.

I australien overvejer man at forhindre den kinesiske telegigant i at involvere sig i udrulningen af det kommende 5G-netværk.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.