Teknologisk gennembrud – nu kan batterilevetiden på din telefon snart firedobles


Rigtig mange ejere af smartphones har igennem et længere stykke tid efterlyst længere batterilevetid på deres telefoner, og faktisk har en ny revolutionerende teknologi gjort det muligt at firedoble en smartphones batterilevetid med helt op til fire gange så meget som normalt.

Hvis man sammenligner moderne telefoner som eksempelvis iPhones og de nyere Samsung Galaxy med ældre modeller som blandt andet Nokia 3310 og lignende modeller af ældre dato, så er der afgjort en væsentlig forskel på batterilevetiden. Som de fleste kan huske, så var batterilevetiden på de lidt ældre telefoner markant højere end de moderne telefoner.

Dog har et hold af dygtige Stanford-forskere fundet en mulig løsning på de moderne telefoners største svaghed – nemlig batterilevetiden. Der benyttes i dag litiumbatterier i telefoner, men disse batterier har dog på nuværende tidspunkt kun en meget begrænset levetid.

Stanford-forskere har dog fundet en måde, hvorpå de kan beherske batteriet således, at de vil holde i væsentligt længere tid end normalt. Dette vil ikke blot betyde, at batterilevetiden vil være længere. Det vil samtidig også betyde, at mobiltelefoner vil blive både mindre og lettere.

De første prototyper er på vej

Det er dog endnu ikke muligt at benytte sig af disse litiumbatterier med firedobbelt så lang levetid. Dog har forskerne fra Stanford lavet de første prototyper, som er ved at blive grundigt gennemtestet, og som derudover er ved at blive udviklet yderligere.

På nuværende tidspunkt har forskerne kunne ramme 96% af det potentiale, som litiumbatterierne har. Selvom 96% er en særdeles høj kapacitet i forhold til det nuværende, så falder kapaciteten dog ned til blot 50%, efter man har lavet cirka 100 afladninger. Dette problem er forskerne dog ved at finde en løsning på.

Netop nu arbejdes der desuden også på højtryk for at kunne præsentere næste generation, som man har et mål om at få til at opnå en renhed på hele 99%, efter der er foretaget 150 afladninger.

Stor efterspørgsel på mobiltelefoner med lang levetid

Mobiltelefoner med en længere levetid er helt bestemt også noget, som forbrugerne er på jagt efter. En undersøgelse som er lavet blandt 3500 forbrugere fordelt rundt omkring i Tyskland, USA og Storbritannien samt de Forenede Arabiske Emirater har vist, at en af de ting som frustrerer forbrugerne i størst grad er manglen på strøm. Af samme årsag er forskerne fra Stanford også meget håbefulde omkring de kommende litiumbatterier og regner også med, at forbrugerne med kyshånd vil tage imod de kommende langtidslevende batterier.