Australien bandlyser Huawei

Australien bandlyser Huawei

Kasper Skov Jensen 24. august, 2018

Den australske regering vil ikke lade kinesiske Huawei lave produkter landets kommende 5G-netværk.

Kinesiske Huawei, som er verdens næststørste producent af smartphones, har lidt endnu et nederlag. Den australske regering har bandlyst Huawei fra at kunne koble sig på landets kommende 5G-netværk, som bliver rullet ud over de næste år.

Læs også:Ny lov i USA forbyder Huawei

Ifølge kinesisk lov skal landets virksomheder samarbejde med kinesiske efterretningstjenester. Det får Australien til at frygte, at Huawei kan blive underlagt krav fra regeringen i Kina, og dermed gøre 5G-netværket sårbart, skriver BBC.

Huawei afviser, at deres produkter ikke er sikre, og kalder det ekstremt skuffende for forbrugerne.

Også den kinesiske producent ZTE er omfattet af bandlysningen i Australien. Amerikanske og britiske myndigheder har tidligere vurderet, at Huawei-produkter kan være en sikkerhedsrisiko.

Center for Cybersikkerhed, under Forsvarets Efterretningstjeneste, har forklaret Mobilabonnement.dk, at man er opmærksom på mulige sikkerhedstrusler ved mobiltelefoner og andre produkter fra producenter som Huawei.

Læs også:Huawei og andre kan være en sikkerhedstrussel i Danmark

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.