Apples topchef: Beskyttelse af privatliv har altid optaget os

Apples topchef: Beskyttelse af privatliv har altid optaget os

Kasper Skov Jensen 26. juni, 2018

Apple har altid haft stærke følelser, hvad angår beskyttelse af forbrugernes personfølsomme oplysninger, mener topchef Tim Cook.

Apple er bare én af en lang række store teknologivirksomheder, der er blevet beskyldt for at indsamle for mange personlige oplysninger om brugerne. Men i modsætning til konkurrenterne, der alle er begyndt at have fokus på det i løbet af den seneste tid, bl.a. på grund af Facebook-skandalen, har det altid været vigtigt for Apple.

Udmeldingen kommer fra Apples topchef Tim Cook (billedet) i et længere interview med Fortune, hvor også emner som indvandring og menneskerettigheder blev berørt.

Læs også:Sådan finder du ud af, hvad Apple ved om dig

– Vi gik meget op i privatlivsbeskyttelse, dengang alle var ligeglade. Vi kunne ikke se detaljerne, men vi kunne se, at den detaljerede profil, der blev opbygget af folk sandsynligvis ville være betydeligt skadelig med tiden. At det kunne bruges til for mange luskede ting. Vi mener, at folk i dag ikke har indblik i hvor meget af deres liv, der er åbnet op for kommercielle interesser, siger Tim Cook.

Topchefen glemmer dog at fortælle, at Apple indsamler mange gigabyte personlige data om sine brugere, og først for nyligt har givet brugerne indsigt i hvilke.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.