Apple og Spotify fjerner kontroversiel podcast

Apple og Spotify fjerner kontroversiel podcast

Kasper Skov Jensen 06. august, 2018

Amerikansk konspirationsteoretiker har fået fjernet alle sine podcasts fra iTunes og Spotify.

Ytringsfrihed og ytringer under ansvar er blevet en af dagens store historier hos amerikanske netmedier. Det er sket, efter det er kommet frem, at Apple og Spotify har fjernet den kontroversielle podcast “Info Wars”, som den højreorienterede konspirationsteoretiker Alex Jones (billedet) står bag.

Apple, som tidligere har været beskyldt for at være for politisk korrekte og forsigtige i bedømmelsen af indhold på blandt andet iTunes, har fjernet podcasten, fordi den bryder med retningslinjerne, lyder det.

– Apple tolererer ikke hadske ytringer, og vi har klare retningslinjer som indholdsskabere og udviklere skal følge, for at sikre et trygt miljø for alle vores brugere. Podcasts, der bryder med de retningslinjer bliver fjernet fra vores platform, så de ikke længere kan downloades og streames. Vi giver stemme til mange forskellige holdninger, så længe det sker med respekt for dem med den modsatte holdning, forklarer en talsperson fra Apple til Buzzfeed.

Spotify har ligeledes vurderet, at Alex Jones’ podcast ikke overholder de gældende retningslinjer. I sidste uge skred også Youtube og Facebook ind og fjernede indhold, der var blevet offentliggjort af den omdiskuterede podcast-vært.

Hør podcast uden reklamer. Få et abonnement på Spotify

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.