Apple køber musikgenkendelses-app

Redaktionen 22. december, 2017

Apple har betalt op mod 2,5 milliarder kroner for appen Shazam, der kan genkende musik

“Hvad er det nu, den sang hedder?” Det spørgsmål bruger hundredvis af millioner hver dag appen Shazam til at få svar på. Shazam fungerer på den måde, at man holder mobilen hen mod en musikkilde. Få øjeblikke senere får man at vide, hvad nummeret hedder og hvem artisten er. Det kan Apple se på mange muligheder i, at giganten har lagt op mod 400 millioner dollars – eller omkring 2,5 milliarder danske kroner på bordet for Shazam.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Apple-talsmand Tom Neumayr fortæller i en erklæring, at Apple har “spændende planer” med Shazam, men hvad de består i vil han ikke fortælle. Det er også uvist om fremtidige udgaver af Shazam fortsætter med at udkomme i en Android-version.

Det er tanken, at musikgenkendelses-appen på en eller anden måde skal være en del af streamingtjenesten Apple Music. Apple tager dermed endnu et skridt mod verdens førende streamingtjeneste af musik, svenske Spotify.

Overtagelsen følger årets tendens, hvor store techgiganter overtager andre store techselskaber. Den tidligere så enorme søgekæmpe Yahoo blev solgt til det amerikanske teleselskab Verizon for 32,5 milliarder kroner.

Selskaber som Google, Facebook og Amazon er også umulige at komme udenom. Google har eksempelvis ejet Youtube i flere år, Facebook har kastet masser af penge efter blandt andet Instagram. Amazon-grundlægger Jeff Bezos har valgt at gå en lidt utraditionel vej med købet af et af verdens mest velrenommerede medier; den amerikanske avis Washington Post.

Den store handelsdag black friday fik Amazons aktier til at stige så meget, at Jeff Bezos nu er god for mere end 100 milliarder dollars.

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.