Apple-investorer: Dine børn må gerne blive lidt afhængige

Redaktionen 12. januar, 2018

Blandt Apples investorer er der uenighed om hvor skadeligt det er for virksomheden, at stadigt flere børn og unge bliver afhængige af deres smartphones

Vægter indtjening eller social ansvarlighed højest? Det spørgsmål er blevet aktuelt for Apple efter to af selskabets investorer, en hedgefond og en pensionskasse, har efterlyst, at der gøres mere for at begrænse antallet af børn, der bliver afhængige af deres iPhones.

Det er dog ikke alle pengemændene, der deler den opfattelse. Afhængige kunder er nemlig gode kunder.  

– Vi investerer i ting, der er afhængighedsskabende. Det er en rigtig god forretning, siger en Apple-investor, Ross Gerber, chef for Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management, til nyhedsbureauet Reuters.

Gerber har også aktier i blandt andre kaffekæden Starbucks, casinoer og en alkoholproducent.

I USA kom der for alvor fokus på smartphoneafhængighed da den tidligere Disney-stjerne og nuværende popidol Selena Gomez aflyste en verdenstourné i 2016 for i stedet at søge behandling for en depression og selvværdsproblemer udløst af sociale medier.

I Frankrig er undervisningsminister Jean-Michel Blanquer gået i gang med at forbyde mobiltelefoner i folkeskolen.

I 2015 lavede Epinion en rundspørge for DR, der viste, at hver tredje dansker synes det var ubehageligt at have sin smartphone uden for rækkevidde. 

Apple har endnu ikke kommenteret den delvise bekymring blandt investorerne.

Her er de mobilabonnementer, der passer bedst til børn

En opfinder har forsøgt lavet et helt særligt produkt til de smartphoneafhængige. Læs mere om det her 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.