Apple giver iPhone-ejere kontrol over batteriet

Apple giver iPhone-ejere kontrol over batteriet

Kasper Skov Jensen 29. januar, 2018

En opdatering er på vej, der gør det muligt at deaktivere den kontroversielle batterisparefunktion

Efter massiv kritik og ventende sagsanlæg bliver det snart muligt for iPhone-ejere at deaktivere den funktion, der gør mobilen langsommere for at tage hensyn til batteriet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Kritikerne mener, at funktionen i virkeligheden var designet til at tvinge ejere af ældre Iphones til at købe en ny telefon. Apple har forsvaret sig med, at de ældre iPhones vil gå i sort, hvis de ikke gøres langsommere. Men til sidst måtte Apple erkende, at det var en tabt kamp og undskylde til forbrugerne.

– Vi ved, at nogle af jer føler, at Apple har svigtet jer. Det undskylder vi for, skrev Apple blandt andet i erklæringen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

10 tips til længere batteriholdbarhed

Med den kommende opdatering kan man blandt andet se, om tiden er inde til at skifte batteriet ud. Apple har tidligere taget omkring 500 kroner for et batteriskift. Det er sat ned til 229 kroner i resten af 2018. Det gælder dog kun iPhone 6 og nyere.

Opdateringen, der indtil videre er frigivet i en betaversion, vil desuden gøre det muligt at tilføje egne oplysninger i Apples sundheds-app, flere funktioner til virtual reality og flere animerede emojis.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.