Apple betaler 232 milliarder kroner i “frivillig” skat

Apple betaler 232 milliarder kroner i “frivillig” skat

Kasper Skov Jensen 19. januar, 2018

Apple trækker penge hjem til USA efter ny skatteaftale og betaler derfor 232 milliarder kroner i skat

Apple bliver som en af verdens største firmaer ofte kritiseret for manglende skattebetaling. Lidt af den kritik vil måske forstumme nu, hvor techgiganten har meddelt, at man ønsker at betale 38 milliarder dollars i skat til de amerikanske myndigheder – det svarer til omkring 232 milliarder danske kroner.

Med skattebetalingen kan Apple trække cirka halvdelen af sin udenlandske formue hjem til USA. At det sker nu er ikke nogen tilfældighed for den amerikanske Kongres har netop vedtaget en skatteaftale, der betyder at virksomheder som fører beløb tilbage til USA kan slippe med at betale en forholdsvis lav skatteprocent af pengene.

Apple fortæller om skattebetalingen i en pressemeddelelse, hvor topchef Tim Cook beretter om virksomhedens store samfundssind.

– Apple er en succeshistorie, der kun kunne have fundet sted i Amerika og vi er stolte af at have en lang historie med bidrag til den amerikanske økonomi. Vi har en dyb tro på amerikansk opfindsomhed, og vi fokuserer vores investeringer i områder, hvor vi kan have en direkte indflydelse på jobskabelse og jobparathed. Vi føler os dybt forpligtede til at give noget tilbage til vores land og det folk, der gør vores succes mulig, lyder den patriotiske udmelding fra Tim Cook.

De mange milliarder som Apple nu får hjem til USA, skal måske bruges på at opkøbe Netflix. Apple er selv begyndt at eksperimentere med egenproducerede serier i iTunes, men har ikke lagt skjul på, at markedet for streaming af film og serier er spændende.

Det kan du læse mere om her

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.