Anmeldelse: Verdens mindste og billigste mobil?

Anmeldelse: Verdens mindste og billigste mobil?

Kasper Skov Jensen 22. marts, 2019
Vooni: en billig mobil

Vi har kastet et kritisk blik på Vooni, der går for at være verdens mindste mobiltelefon. Og så er det sandsynligvis den billigste telefon på det danske marked.

Vi lever i clikbait-tider, hvor man næsten ikke kan besøge et dansk netmedie uden at stanken af overskrifter, der lover mere end de kan holde, nærmest kommer ud gennem skærmen. Derfor kan vi faktisk godt forstå, hvis du har fundet frem til denne anmeldelse med en vis skepsis, for kan det nu passe og hvad betyder spørgsmålstegnet?

Om nogle minutter giver overskriften rigtig god mening. Det lover vi.

Smartphones er store og dyre. Sådan er det i hvert fald ofte. Vooni er en slags modreaktion på det. Den er ikke smart; faktisk det stik modsatte. Man kan kalde det en stupidphone – og det er i sig selv ret smart.

Meget lille og meget billig mobil

Vooni er som mobiltelefoner var, før de blev smarte. Man kan ringe, modtage opkald, sende og skrive sms-beskeder. Intet kamera, ingen forstyrrende apps, ingen internetadgang. Den bare 1” “store” skærm er ikke modtagelig for berøring. Til gengæld er Vooni helt ekseptionelt lille med sine mål på 85 x 55 x 4,8 millimeter, vel at mærke. Vægten sniger sig op på 28 gram.

Prisen er lige så imponerende. 179 kroner hos Coolstuff.dk 

Det er en billig mobil!

(Artiklen fortsætter under billederne)

Vooni fås i tre farver. (Foto: Coolstuff.dk

Er det så en legetøjsbil? Nej, det er en vaskeægte mobiltelefon, man sætter et mikro simkort i. Mobilens ekstremt lille størrelse har kostet på batteritiden. Omkring tre dage i standby og to en halv times tale.

Størrelsen til trods er Vooni ikke så svær at bruge, som man måske skulle tro. Knapperne er små, det kan sagtens lade sig gøre at taste et telefonnummer eller skrive en kort sms. Det lille display er imponerende tydeligt. Dog er menuen rodet opbygget, og det tager lidt tid at finde rundt i de ellers få indstillingsmuligheder.

Størrelsen betyder også, at den kan være svær at holde ordentligt fast på. Heldigvis er miniputten udstyret med noget så moderne som Bluetooth, så man kan sætte et headset til. Simkortet kan være overordentligt svært at sætte i, hvilket også må tilskrives den sparsomme plads.

Det er på ingen måder en mobiltelefon, der er beregnet til hverdagsbrug. Men den er helt perfekt som familiens fælles backup-telefon, for dem, der gerne vil kunne kontaktes uden alle smartphonens distraktioner og som barnets første mobil. Vooni er, på sine helt egne præmisser, en virkelig god telefon til prisen.


Køb Vooni her for kun 179.-

Ifølge producenten er det verdens mindste mobiltelefon. Vi har ikke efterprøvet påstanden, men det virker yderst sandsynligt. Og så har vi ikke set andre mobiltelefoner i Danmark, der fra ny kun koster 179 kroner. Derfor er overskriften på denne artikel, som den er.

Et godt abonnement til Vooni
Fordi den skal bruges så lidt som muligt, skal Vooni-mobilen selvfølgelig have sit eget billige abonnement.

Vi anbefaler Oister Basic, der har gratis oprettelse og ingen binding. Prisen er 19 kroner om måneden og dertil kommer 40 øre i minuttet og 10 øre per sms.

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.