Anmeldelse: OnePlus 6T er et godt køb, men har ikke meget nyt at byde på

Anmeldelse: OnePlus 6T er et godt køb, men har ikke meget nyt at byde på

Kasper Skov Jensen 06. november, 2018

OnePlus 6T er en lækker og forholdsvis budgetvenlig smartphone, men der er for langt mellem nyskabelserne.

OnePlus 6T kan tirsdag købes hos mange af landets mobilselskaber. Det er omkring et halvt år siden, forgængeren OnePlus 6 tog denne anmelder med storm, så kan den nye model gøre det samme? Nej, ikke helt.

Det nye
Kigger man på specifikationerne er de stort set de samme, uanset om der er et T i navnet eller ej. Processoren i begge mobiler er Qualcomm Snapdragon 845 med op til 8 GB ram. Den nye model har fået en lidt større skærm med en smule bedre opløsning.

Læs også: Her er OnePlus 6T

OnePlus fremhæver selv en række ting ved 6T, der er forbedret i forhold til den tidligere model:

  • Smartboost, der kan gøre åbningen af apps op til 20 procent hurtigere.
  • Screen Unlock, der kan låse mobilen op på 0,34 sekunder.
  • Kamerafunktionerne portræt og Nightscape, der er optimeret til henholdsvis portrætfotografering og fotografering under dårlige lysforhold.
  • 20 procent bedre batteritid.

Det vender vi tilbage til enkeltvis senere.

Skærmen
Helt som det er blevet standard for OnePlus er skærmen virkelig lækker både at se på og røre ved. Farverne er gengivet med præcision, og hvis man virkelig anstrenger sig sine øjne til det yderste kan man måske ane en lille bitte forbedring, hvis man har 6’eren liggende ved siden af. Men vi er virkelig ude små detaljer. Almindelig hverdagsbrug giver ikke den store fornemmelse af forskel på skærmene.

Det siges, at den bedre skærm bl.a. kommer til sin ret under streaming og gaming. Det gør den muligvis. Men igen; man skal have de helt stærke briller på for at bemærke det.

Som noget nyt har OnePlus indbygget en fingeraftrykslæser i skærmen. Det er egentlig smart nok, bortset fra at den langt fra er fejlfri. Efter sigende bliver fingeraftrykslæseren bedre og bedre efterhånden som man bruger den, men efter en uge var den stadig ikke fejlfri. Face Unlock er i langt de fleste tilfælde at foretrække frem for fingeraftryk, hvis det alene handler om hurtig adgang til telefonen.

Hvis du vil beskytte dit privatliv er det kun pinkode, der duer til noget.

Læs også: Ekspert: Så meget må politiet kigge i din mobil

Ydeevne
Endnu en gang kan man glæde sig over ikke at skulle vente på noget som helst. 6T er lige så kvik som lovet, og den venter bare på at adlyde næste befaling, uden at lade sig mærke af det. Streaming, gaming og surfing afløser hinanden på kryds og tværs uden antydningen af problemer. Det er dog lidt skuffende, at hjernen i 6T, processoren er Snapdragon 845, præcis magen til den der sidder i den tidligere model.

Herunder er resultater fra forskellige benchmark-tests. De viser, at ydeevnen ligger i top. Men det er ikke overraskende.

(Artiklen fortsætter under billederne.)

Smartboost
Det lyder lækkert, at Smartboost sørger for, at apps åbner op til 20 procent hurtigere. Det er sikkert også rigtigt; det er bare overhovedet ikke noget man bemærker i dagligdagen. Der kan givetvis måles en marginal forskel, hvis man åbner den samme app på henholdsvis OnePlus 6 og GT. Utålmodigheden skal dog være på sit højeste, hvis man skal kunne nå at registrere forskelle på under et sekund.

Smartboost kommer mere til sin ret, når man åbner virkelig tunge apps, som eksempelvis krævende spil. Hvor optimeringen på 20 procent kommer fra skal være usagt. Den er og bliver svær at få øje på.

Screen Unlock
Fingeraftrykslæseren er som nævnt en del af den nye Screen Unlock, der låser skærmen op på 0,34 sekunder. Problemet er bare, at den fejler alt for ofte. Ifølge OnePlus skulle den blive bedre og bedre, efterhånden som den aflæser det samme fingeraftryk flere gange. Efter en uge sker det stadig alt for tit, at fingeraftrykket ikke kan læses. Så det udvikler sig hurtigt til et ret stort irritationsmoment, fordi de fleste af os låser mobilen op mange gange i løbet af en dag. Man må håbe at OnePlus kan gøre fingeraftrykslæseren mere nøjagtig i en kommende opdatering, for lige nu er det en smart funktion, som er ubrugelig.

Heldigvis fungerer Face Unlock stadig upåklageligt i de fleste tilfælde.

Nightscape
Mange amatørfotografer har problemer med at tage billeder i mørke. De dårlige lysforhold gør det svært at få det rigtige liv i billederne. Det bliver der forsøgt rettet op på i den nye kamerafunktion Nightscape. Når den er sat til, sker der en særlig efterbehandling af billedet, når det er taget som fremhæver de lyse elementer i billedet.

Læs også: Fotograf: Sådan tager du gode billeder med mobilen

Det betyder også, at telefonen skal holdes helt stille i nogle sekunder, når billedet er taget. Her kunne det være rart med en nedtælling på skærmen, så man kan se hvornår man må bevæge sig igen. Bevæger man sig før tid, bliver farverne slørede som på billedet af Magasin du Nord herunder. Når man ved det, bliver man faktisk i stand til at tage nogle ret gode billeder om aftenen. Effekten på lyset er tydelig.

(Artiklen fortsætter under billederne.)

Uden Nightscape

Med Nightscape

Uden Nightscape

Med Nightscape

Mange af de samme mekanismer går igen i portrætfunktionen (som også er blevet tilgængelig på OnePlus 6.) Kameraet retter fokus mod ansigter og lader dem eller det træde frem som det dominerende element i billedet. Baggrunden bliver gjort utydelig på en lækker måde. For selfie-folket bliver det hurtigt helt uundværligt.

(Artiklen fortsætter under billederne.)

Uden portræt-funktionen

Med portræt-funktionen

Batteritiden
Batteriet er en anden meget konkret forbedring fra OnePlus 6 til 6T – ikke fordi batteritiden var dårlig, men fordi den altid kan blive bedre. Og her bliver man ikke skuffet, 20 procent er en mærkbar forbedring. Det er et stort plus, at man kan have godt gang i mobilen hele døgnet uden at mangle strøm. Hvis man ovenikøbet gør det til en vane at aktivere batterisparefunktionen i Android, når man egentlig ikke bruger telefonen, når man endnu længere på en opladning.

Konklusionen
Med priser fra 4.199 kr. giver OnePlus 6T helt som forventet rigtig meget telefon for pengene. Den er er et oplagt valg for dem, der skal ud at have en ny telefon mens kalenderen stadig viser 2018. Det nye år tegner til at blive et stort mobilår med blandt andet foldbare skærme og 5G. Så er ønsket en nogenlunde fremtidssikret mobil (så godt som de kan være det) er OnePlus 6T ikke svaret.

Læs også: Se de vilde billeder: Her er verdens første mobil med foldbar skærm

Den virker selvfølgelig stadig, når det nye superhurtige 5G-netværk for alvor ruller ud i de danske byer i 2019, men ikke med hastigheder på helt op til 1 gigabit i sekundet. På lidt længere sigt vil 5G formentlig forandre vores måde at bruge smartphones på, og man kan ikke kunne være med på starten af den rejse med en 6T.

De to nye kamerafunktioner kan gøre alle til bedre fotografer, men vil for de fleste ikke være grund nok i sig selv til at anskaffe sig en ny mobil.

For dem, der har en OnePlus 6 i forvejen kan det ikke betale sig at opgradere til den nye model. Dertil er forbedringerne simpelthen for små. Vent i stedet til OnePlus 7, der sandsynligvis kommer til at understøtte 5G.

Tilbage er bare spørgsmålet om den samlede bedømmelse. Det må nødvendigvis trække ned, at 6T minder skuffende meget om forgængeren. Det ændrer dog ikke ved, at OnePlus 6T er en af de modeller på markedet, hvor man får mest Android-mobil for pengene. Derfor ender vi på 7 ud af 10.

Samlet bedømmelse: 7/10

OnePlus 6T kan købes hos bl.a. Teleselskabet 3, Yousee, Telenor og Telia.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.