Anmeldelse: Glem Youtube Music – vælg Youtube Premium

Redaktionen 29. august, 2018

Youtubes musikstjeneste minder for meget om konkurrenterne til at kunne retfærdiggøre et skifte. Men for flittige Youtube-brugere (og børnefamilier) er der en stor fordel.

Efter lang tids venten er Youtubes musiktjeneste Youtube Music endelig nået til Danmark, og her på Mobilabonnement.dk har vi selvfølgelig kigget nærmere på den.

Læs også: Youtube Musik er åbnet i Danmark

Der er tre udgaver:

Den gratis Youtube Music med reklamer, som ikke kan køre i baggrunden på mobilen.

Youtube Music Premium til 99 kr. om måneden. Uden reklamer, sangene kan downloades og så kan app’en køre i baggrunden. Familieabonnementet med op til seks brugere koster 149.

Youtube Premium: Alt fra Music Premium plus et helt reklamefrit Youtube og eksklusive film og serier. Prisen er 119 kr. Familieabonnementet koster 179 kr.

Minder for meget om konkurrenterne

Som du måske allerede ved minder prisen for musikabonnementerne ret meget om de to store konkurrenter Spotify og Apple Music. Der er heller ikke den store forskel i udvalget af sange.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Screenshot fra Youtube Music

Youtube Music-app’en kan selvfølgelig hentes til både iOS og Android, men vær opmærksom på, at abonnementerne er 30 procent dyrere hvis du tegner dem fra en iOS-enhed. Den er delt op i startside, hotliste og samling.

På startsiden er der samlet playlister, som Youtube har sammensat. Der er ikke så mange som Spotify, og de er sammensat en anelse mystisk. Playlisterne er godt designet, og man kan nemt flytte rundt på rækkefølgen i dem med drag and drop.

Hotlisten er et af Youtubes trumfkort. Det er en samling af mest populære musikvideoer fra både danske og internationale kunstnere. Med et tryk kan man bestemme, om man vil se videoen eller kun høre lyden.

Samling er alt det, der er særligt for dig: dine playlister, kunstnere du kan lide, sange du har downloadet og mere.

Desværre kan man ikke vælge hvilken kvalitet, musikken skal afspilles i. (endnu) Men man skal have meget store og følsomme ører for at kunne høre forskel

Slip for reklamerne

Youtube Music minder i sin grundform så meget om konkurrenterne både i udvalg og pris, at det ikke kan betale sig at skifte hvis du i forvejen har eksempelvis et Spotify-abonnement. Der er først noget at komme efter, hvis du vælger den helt store premium-løsning, for så bliver du nemlig fri for reklamer overalt på Youtube. Det eksklusive videoindhold er selvfølgelig også værd at tage med, men det er endnu ikke godt nok til at det i sig selv er et argument for at bruge 119 kr. om måneden.

Det vil især give børnefamilier mere ro, at ungerne slipper for at se reklamer for alverdens mere eller mindre børnesikre produkter på Youtube. I den sammenhæng er 179 kr. om måneden for op til seks familiemedlemmer en virkelig attraktiv pris.

Konklusion

Youtube Music er en fin, men ikke bemærkelsesværdig streamingtjeneste. Den virkelige gevinst kommer i Youtube Premium, hvor man kan vinke farvel til alle reklamer i Youtube-universet.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.