Analytiker efter gigantfusion: Ikke billigere, men bedre

Analytiker efter gigantfusion: Ikke billigere, men bedre

Kasper Skov Jensen 01. februar, 2018

Danskerne får formentlig ikke billigere telefoni og tv som følge af TDCs fusion med MTG, men produktet bliver bedre, mener analytiker

TDC Group er gået sammen med MTG i en gigantfusion. Det giver det nye selskab mulighed for at tage konkurrencen op med blandt andre Netflix. Kunderne skal ikke forvente billigere produkter, men samlet set bliver de bedre, vurderer aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

– Jeg tror ikke, det bliver billigere for kunderne, men forhåbentlig får de et produkt, hvor kunderne bedre kan se, hvorfor de fortsat skal være kunder hos et traditionelt kabel-tv-selskab. Og så giver det noget mere innovationskraft. Man får flere softwareudviklere, som kan skabe fremtidens software-platforme til at præsentere fremtidens underholdningstilbud på den helt rigtige måde, siger han til DR.

Ifølge en pressemeddelelse fra TDC Group vil det nye selskab beskæftige mere end 1.000 udviklere.

Danskerne dropper i stigende grad de traditionelle tv-pakker og det har presset TDC. Der har været rygter om en fusion i et stykke tid. Senest blev svenske Telia rygtet som en mulig køber.

– Jeg tror, at TDC havde set skriften på væggen og indset, at de var nødt til at gøre noget radikalt, hvis det ikke skulle ende med en langsom afvikling af forretningen, lyder det fra Morten Imsgard.

TDC betaler omkring 15 milliarder kroner for at overtage MTG. Topchef Pernille Erenbjerg fortalte på et pressemøde, at det vil komme både kunder og aktionærer til gode. TDC-aktien faldt dog næsten 10 procentpoint siden fondsbørsens åbning i dag.

Opkøbet har vakt stor opmærksomhed på Twitter. Du kan følge udviklingen herunder:


Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.