Amerikanske teleselskaber dropper Huawei af frygt for spionage

Amerikanske teleselskaber dropper Huawei af frygt for spionage

Kasper Skov Jensen 05. februar, 2018

To af de største teleselskaber i USA stopper med at sælge telefoner af mærket Huawei. Det sker angiveligt i frygt for spionage

Forbrugere i USA skal fremover lede lidt længere, hvis de vil have fat i en smartphone fra kinesiske Huawei. Ifølge finansmediet Bloomberg har teleselskaberne Verizon og AT&T droppet at sælge Huawei-mobiler fordi man frygter, at de er udstyret med en bagdør, der gør kineserne i stand til at spionere mod amerikanerne.

Amerikanske myndigheder er i de her måneder gået i gang med at forberede det kommende 5G-netværk, og det er angiveligt i den forbindelse man er bange for, at kinesiske telefolk eller myndigheder kigger med.

Det er nemlig ikke kun mobiler, der kommer til at køre på 5G-netværket. Også selvkørende biler, forskellige former for kunstig intelligens og forsvarssystemer bliver koblet op på det nye supernetværk. En række amerikanske sikkerhedstjenester og politikere mener derfor det kan være farligt at lade Huawei, der har tætte forbindelser til den kinesiske regering, få indblik i udviklingen af netværket.

Bekymringen har fået Trump-regeringen til at overveje helt at nationalisere konstruktionen af 5G-netværket, så man helt undgår, at udenlandske firmaer får adgang til den kritiske infrastruktur.

Hverken Verizon eller AT&T har kommenteret beslutningen om at droppe Huawei over for Bloomberg.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.