Amazon på vej til at overgå Apple: Se det absurd store tal her

Amazon på vej til at overgå Apple: Se det absurd store tal her

Kasper Skov Jensen 03. juli, 2018

De to to to giganter kæmper om at blive det første selskab nogensinde til at nå et helt uhørt nieeau for markedsværdien Apple fører, men Amazon er ikke langt efter.

Der findes nogle få helt ekstremt store firmaer i verden, og så er der endnu færre, der har så stor en markedsværdi, at man kan blive helt i tvivl om, hvordan så store tal skrives. Apple og Amazon er de to selskaber i sidste kategori. De kæmper om at blive første virksomhed i verdenshistorien med en markedsværdi på mere end en billion dollars. Det lyder som noget fra en tegneserie, men det er en million millioner dollars.

Læs også:Apple vil lave streamingtjeneste med tv, musik og nyheder

For at omregne til danske kroner er det den uhørt store kugleramme, der skal findes frem. En billion dollars svarer til 6.400.000.000.000.

Det skriver Computerworld.

Et så helt ekstremt stort beløb er uhåndgribeligt, så hvad kan man egentlig købe. Kigger vi på Danmarks bruttonationalprodukt, altså værdien af den samlede produktion i landet, var den 306 milliarder dollars i 2016.

I øjeblikket har Apple en markedsværdi på 909 milliarder dollars, mens Amazons er 824,8 milliarder dollars. Men det går stærkt hos handelskæmpen Amazon, der ved årsskiftet var 50 procent efter Apple i markedsværdi. Nu er forskellen bare 10 procent.

Læs også:Amazon køber rettigheder til engelsk fodbold

Amazon driver en af verdens allerstørste digitale handelsplatforme, og har siden starten i 1994 bredt sig ud over et hav af forretningsområder. På trods af, at Amazon ikke endnu har en webshop målrettet Danmark, foregik næsten to procent af al nethandel hos Amazon i 2016. Forbes anslår, at Amazon-grundlægger Jeff Bezos (billedet) er omkring 141 milliarder dollars værd. Det gør ham til verdens rigeste mand i 2018.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.