Amazon køber rettigheder til engelsk fodbold

Amazon køber rettigheder til engelsk fodbold

Kasper Skov Jensen 08. juni, 2018

Amazon har købt rettigheder til at vise 20 Premier League-kampe fra 2019.

Mange danske webshops frygter internetgiganten Amazons forventede snarlige indtog i Danmark. Måske bør frygten også brede sig til danske tv-kanaler. Amazon har købt rettigheder til at vise 20 kampe fra den bedste engelske fodboldliga, Premier League, næste år.

Kampene kan ses af indbyggere i Storbritannien med et abonnement på streamingtjenesten Amazon Prime. Det kommer ikke til at koste ekstra. Aftalen giver Amazon eksklusive rettigheder til to Premier League-runder.

Læs også: Amazon Music: Så mange betalende brugere har vi

En analytiker mener, at det ikke vil gøre den store forskel på kort sigt. Seerne vil beholde abonnementerne på Sky Sports og BT Sport, som har Premier League-rettighederne i Storbritannien. Men det giver Amazon et bedre indblik i, hvordan rettighederne kan lokke flere kunder til at vælge et Prime-medlemskab, mener han.

– Det får ikke nogen til at opsige deres abonnement på Sky Sports eller BT Sport. Men på længere sigt vil Amazon kunne træffe mere informerede beslutninger om, hvad det betyder for Prime-forretningen, siger Richard Broughton, medieanalytiker hos Ampere Analysis, til Bloomberg.

I Danmark deles tv-rettighederne til Premier League mellem MTG og Discovery Networks

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.