Airbnb vil sende automatiske skatteindberetninger

Airbnb vil sende automatiske skatteindberetninger

Kasper Skov Jensen 22. november, 2018

Fra næste år kan udlejningstjenesten sende indberetninger til Skat.

Udlejer man sin bolig via eksempelvis Airbnb, skal der muligvis betales skat af det. Fra næste år kan det foregå helt automatisk. Folketinget førstebehandler torsdag et forslag om deleøkonomi, og hvis det bliver vedtaget vil Airbnb automatisk indberette lejeindtægter til Skat fra andet halvår af 2019.

Skatteministeren glæder sig over udsigterne til automatisk indberetning.

– Det er en meget vigtig milepæl for en blomstrende deleøkonomi i Danmark, at de deleøkonomiske platforme som fx Airbnb indberetter udlejernes indtægter direkte til skattemyndighederne. Det vil gøre det lettere for udlejere at holde styr på skattebetalingen, fordi det vil ske helt automatisk. Guleroden, vi til gengæld giver udlejerne, er et højere bundfradrag, så de kan beholde flere af lejeindtægterne i egen lomme. Det er en win-win-situation. Og jeg er glad for, at Airbnb ønsker at bidrage til det, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en pressemeddelelse.

Læs også:Minister opfordrer til boykot af Airbnb

Lovforslaget kommer efter en politisk aftale om deleøkonomi, der blev indgået tidligere på året mellem regeringspartierne, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.