87 millioner Facebook-brugere ramt af dataskandale: Så mange af dem er danskere

87 millioner Facebook-brugere ramt af dataskandale: Så mange af dem er danskere

Kasper Skov Jensen 05. april, 2018

Facebook vurderer, at 87 millioners menneskers oplysninger er blevet delt med omstridt analysefirma

Onsdag aften kom Facebook med en opsigtsvækkende melding: 87 millioner brugere har fået delt deres oplysninger med analysevirksomheden Cambridge Analytica. Det er et langt højere antal, end de 50 millioner, der i første omgang blev anslået af diverse medier.

Oplysningen om antallet af berørte brugere kom i bunden af et blogindlæg, skrevet af Mike Schroepfer, der er Facebokos teknologichef.

Læs også:Din mobil er en sladrehank: Du betaler med personlige oplysninger

De fleste af de berørte 87 millioner mennesker er amerikanere, men også 41.820 danskere kan have fået delt deres oplysninger med Cambridge Analytica. Det skriver Ritzau.

Fire danske Facebook-brugere gav adgang til den app, som sendte oplysningerne videre til Cambridge Analytica. Derfra kan den have bredt sig til alle deres Facebook-venner.

Facebooks grundlægger og topchef, Mark Zuckerberg, skal i næste uge stå skoleret for amerikanske politikere, hvor han skal forklare dataskandalen.

På grafen herunder kan du se, nationaliteten på de mennesker, der er ramt af skandalen.

Læs også:#DeleteFacebook: Så svært er det

Foto: Facebook

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.