3 stopper med at gemme oplysninger om hvor brugerne er

3 stopper med at gemme oplysninger om hvor brugerne er

Kasper Skov Jensen 06. november, 2018

De danske mobilselskaber står midt i et dilemma og to modstridende regelsæt. 3 stopper med at gemme oplysninger om, hvor kunderne er når de bruger data eller skriver beskeder.

Den omdiskuterede logningsbekendtgørelse pålægger teleselskaberne at gemme oplysninger om, hvor kunderne er når de bruger data eller skriver beskeder. Men Datatilsynet mener, det er i strid med de europæiske regler om persondatabeskyttelse. Derfor har TDC tidligere meldt ud, at man vil stoppe med at gemme brugernes færden. Nu vælger 3 at følge trop.

Læs også:TDC dropper overvågning af mobilkunder

– I forbindelse med ændring af vores system til håndtering af krav i relation til logningsbekendtgørelsen, stopper vi med at gemme data om, hvor kunderne er, når de sender mms’er eller bruger mobildata.Vi er allerede i gang med at implementere ændringerne og forventer, at de er fuldt implementeret i løbet af nogle uger, forklarer Thilde Danielsen, pressechef hos teleselskabet 3, til Mobilabonnement.dk

Regeringen forventer at fremsætte et ændringsforslag til logningsbekendtgørelsen i starten af 2019. At det har taget så lang tid har mødt kraftig kritik, fordi en to år gammel EU-dom gjorde store dele af den danske logningsbekendtgørelse ulovlig.

Læs også:Der gemmes for mange oplysninger om dig og din mobil: Nu går ministeren ind i sagen

I Danmark ejer 3 teleselskabet 3 og lavprisselskabet Oister.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.