3-direktør: TDC har hypet 5G

3-direktør: TDC har hypet 5G

Kasper Skov Jensen 03. maj, 2019

Direktøren for teleselskabet 3 maner til besindighed omkring 5G. TDC har hypet det nye netværk, mener han.

De fleste danskere skal ikke regne med at komme over på det nye 5G-netværk foreløbigt. Hos 3 mobil rykker man de første kunder over i 2020, og derefter gradvist som der bliver kapacitet til det. Meget af snakken om 5G skyldes TDC, mener 3-topchefen.

– Realistisk er de første bruger på 5G hos 3 næste år. Sandsynligvis går vi i gang med at teste i år. Men 5G er blevet super hypet, og her har især TDC spillet hypekortet rigtigt godt, for det har politisk tække – og det er fint nok. Men langt hovedparten af dataforbruget vil fortsat være på 4G-nettet, hvor der er masser af plads. Så kan vi gradvis udvide med 5G, siger Morten Christiansen (billedet) til Berlingske.

Telia og Telenor har allerede nu åbnet op for 5G i det centrale København. TDC er klar med landsdækkende 5G inden udgangen af 2020.

5G er kendetegnet ved, at data kan overføres op til 100 gange hurtigere end på 4G-netværket og forsinkelsen er kun nogle få millisekunder.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.