17-årig dømt for Instagram-trusler mod fodboldspiller

17-årig dømt for Instagram-trusler mod fodboldspiller

Kasper Skov Jensen 05. marts, 2019

En 17-årig dreng er idømt bøder for at have truet svensk fodboldspiller.

“Fodbold handler ikke om liv eller død – det er meget mere alvorligt!”, lyder en gammel kærlighedserklæring til fodboldsporten. Men i virkelighedens verden forholder det sig ikke sådan. En 17-årig dreng er tirsdag blevet dømt for at true den svenske landsholdsspiller Jimmy Durmaz under sommerens VM-slutrunde. Den unge mand skal betale 50 dagbøder á 50 kroner og en erstatning på 8.000 kroner, svarende til 5.600 danske kroner til midtbanespilleren,

Det skriver Expressen.

Durmaz begik et afgørende frispark i en kamp mod Tyskland, og det fik vrede og skuffede fans til tasterne på sociale medier. Flere af beskederne var så grove, at de blev politianmeldt af det svenske fodboldforbund.

– Handlinger skal have konsekvenser, også selvom man er ung. Det er det her en vigtig markering af. De penge min klient er blevet tildelt, bliver doneret til formål, der bekæmper racisme, fortæller Jimmy Durmaz’ advokat Elisabeth Massi Fritz, ifølge Expressen.

Læs også:Ekspert: Det skal der til, før fans bliver dømt for trusler mod fodboldspiller

Sagen minder på mange måder om den danske landsholdsspiller Nicolai Jørgensen, der også blev truet efter at have brændt det afgørende straffespark mod Kroatien under samme slutrunde. Det danske fodboldforbund, DBU, anmeldte også flere af truslerne til politiet.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.