Taksering i dit mobilabonnement

Taksering i dit mobilabonnement

Mobilabonnement.dk 31. oktober, 2017

Samtaletaksten bliver altid oplyst som en minutpris, men takseringen er ofte forskellig fra teleselskab til teleselskab.

Hvad betyder sekundtaksering?

I abonnementer med sekundtaksering betaler du for hvor mange sekunder du reelt snakker i telefon. Dette betyder altså at du betaler 1/60 af din minuttaks for hvert sekund du snakker. Fordelen ved denne form for taskering er at du kun betaler for den tid din samtale varer.

Hvad betyder minuttaksering?

Til forskel fra sekundtaskering er minuttaskering, hvor du betaler for hvert minut du snakker. Du betaler et minut frem og der betales for hvert påbegyndt minut. Ulempen ved denne form taskering er at du let kan komme til at betale for sekunder du reelt ikke snakker telefon i.

Hvilken betydning har samtaletaksten for dit mobilforbrug?

Har du et abonnement hvor der taskeres for hvert minut, så vil du ved mange korte samtale komme til at betale for rigtig mange sekunder du ikke snakker. Derfor bør du tjekke om du har flest korte eller lange samtaler, men sekundtaksering anbefales til hver en tid, da man kun betaler for den tid man snakker.

Har du i dit abonnement minutaksering og foretager mange lange opkald betyder det ikke det helt store, at du kommer til at betale mere end samtalens varighed. Dette skyldes at minuttaksten som oftest er lavere end abonnementer med sekundtaksering. Altså vil alt efter hvor tid du snakker kunne tjene din minuttaks hjem.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Mobilabonnement.dk til et rart sted at være.