Lyd- og e-bøger på mobilen – få læsestof oveni i dit mobilabonnement

Er du ved at være løbet tør for læsestof i reolen? Eller har nedlukningen af boghandler og biblioteker gjort det svært for dig at finde nye læseoplevelser?

Med en streamingtjeneste for e- og lydbøger kan du slukke læsetørsten uden at være bundet til en fysisk bog. Det kan være en stor forandring for de fleste læsere, men er også en kærkommen løsning, når vi er løbet tør for læsestof.

I denne artikel forklarer vi:

 • Hvor du kan få lyd- og e-bøger
 • Hvad de enkelte tjenester koster
 • Hvordan du kan spare mere end 20% ved at få lyd- og e-bøger som del af dit abonnement

Hos os kan du altid finde de bedste priser på dit næste mobilabonnement. Men du har også mulighed for at søge målrettet efter de abonnementer, der giver dig de bedste rabatter, tilbud eller særlige tilkøb på eksempelvis streamingtjenester.

Brug prissammenligneren på forsiden og vælg præcis den tjeneste, du leder efter.

Hvor kan jeg få lyd- og e-bøger?

I Danmark har du rig mulighed for at vælge mellem flere forskellige udbydere af lyd- og e-bøger. Vi har udvalgt de fire største, hvor du kan få begge dele i et abonnement.

De er:

 • Saxo Premium
 • eReolen
 • Mofibo
 • Bookmate

Saxo Premium

Med Saxo Premium får du en bogstreamingtjeneste med over 60.000 danske og engelske lyd- og e-bøger. Det koster 99 kr./md.

Derudover har Saxo Premium også en række fordele, hvis du hyppigt køber fysiske bøger på nettet. Med i abonnementet får du nemlig også fri fragt, eksklusive medlemspriser og mulighed for at sælge dine brugte bøger.

Deres udvalg er ikke helt så stort på lyd- og e-bogfronten som flere af deres konkurrenter, men de ekstra fordele, samt den lave pris, gør dem til et oplagt valg, hvis du læser både fysiske og elektronisk bøger.

Du kan få Saxo Premium med rabat på 20% hos 3. Du kan også få en forlænget prøveperiode med Oister.

eReolen

eReolen er de danske biblioteks tjeneste for lyd- og e-bøger. Den er gratis.

Her kan du låne bøger præcis, som du gør på biblioteket. Udvalget er endda bestemt af folkebiblioteket i din kommune. Det betyder, at dit bibliotek selv har udvalgt de bøger, som du kan låne i digital form.

Vær dog opmærksom på, at der er tale om lån. Låneperioden er på 30 dage, som hvis du havde været nede fysisk og hente bogen på biblioteket.

For at få adgang til eReolen skal du blot logge ind med dit CPR-nummer eller det lånernummer, du har oprettet på dit lokale bibliotek.

Mofibo

Mofibo er en af Danmarks største streamingtjenester til e-bøger og lydbøger.

Med Mofibo får du adgang til over 300.000 bøger på lyd og skærm. Mofibo adskiller sig derfor fra mange andre digitale bogtjenester ved at tilbyde både lyd- og e-bøger. Udvalget er hovedsageligt på dansk, men de har også et mindre sortiment af engelsk- og fremmedsprogede bøger.

Du kan læse/lytte til bøgerne i deres app, som er tilgængelig på iPhone og Android. Det er altså ikke muligt at læse eller lytte til din bøger via computeren. Du skal bruge en telefon eller tablet.

I øjeblikket kan du ikke få rabat ved at købe Mofibo gennem dit mobilabonnement. Som ved Saxo Premium kan du dog få en forlænget prøveperiode med Oister.

Bookmate

Bookmate er en nyere tjeneste til lydbøger og e-bøger.

Her er fokus især på at give dig adgang til bøger på mange forskellige sprog. De har dog et fint udvalg af dansk litteratur, som du både kan læse og lytte til på din tablet eller smartphone.

Bookmate har derudover også en række samarbejder med tele- og mobilselskaber, så du kan få rabat eller en forlænget prøveperiode. Det kan du blandt andet få hos YouSee og Telmore.

Hvad koster tjenesterne i sammenligning?

Priserne på de forskellige tjenester ligger i et prisleje på mellem 70-129 kr.

I prisoversigten forneden kan du let sammenligne de forskellige tjenester:

 • Saxo Premium: 99 kr./md. for adgang til 60.000+ lyd- og e-bøger
 • eReolen: Gratis, men begrænset antal pr. måned
 • Mofibo: 129 kr./md. for over 300.000 lyd- og e-bøger
 • Bookmate: 129 kr./md. for adgang til bøger på dansk, engelsk og andre sprog
 • Book Beat Premium: 79 kr./md. for adgang til 200.000+ lydbøger
 • Audible: 70 kr./md. for én lydbog; 129 kr./md. for to lydbøger

Heldigvis kan du også spare penge ved at købe adgang til lyd- og e-bøger gennem dit mobilabonnement.

Saxo Premium kan fås med 20% rabat hos 3, og Bookmate med Telmore Premium eller som en af dine fordele, hvis du har flere produkter hos YouSee.

Tips and Tricks