Indholdstakserede SMS’er

Det er ikke altid tydeligt, hvad disse services koster, selvom loven kræver en tydelig beskrivelse af taksten der opkræves af den pågældende service.
Det er blevet populært at afholde konkurrencer via SMS services, hvor man f.eks. sender en SMS med et ord til et bestemt nummer, og dermed tilmelder sig konkurrencen om eksempelvis en rejse eller lignende. Prisen varierer meget og kan være lige fra et par kroner, til flere hundrede kroner.

Mange tror fejlagtigt at hvis de har fri SMS i deres mobilabonnement, at disse services ikke koster noget. Det er ikke tilfældet – man vil altid blive opkrævet et ekstra beløb for at benytte indholdstakserede SMS’er, uanset abonnementsform.

Populære Mobilselskaber i Danmark

Er du blevet opkrævet for indholdstakserede SMS’er, som du ikke er vidende om at have brugt?

De fleste udbydere af indholdstakserede SMS’er giver ingen mulighed for at refundere beløbet, da købet klassificeres som en service udført, frem for et produkt modtaget.

Hvis du dog har brugt en SMS service, uden at blive gjort opmærksom på at denne var takseret, er dette imod lovgivningen. Vi anbefaler dig derfor først at tage kontakt til den pågældende udbyder og forklare din situation, i håb om en hurtig refundering. Fortæl eventuelt at du ikke mener at det bliver oplyst tilstrækkelig tydeligt, hvad denne service koster.

Hvis udbyderen af tjenesten, er din klage overhørig eller ikke er til at få fat i, så kan du klage til Forbrugerklagenævnet. Husk dog en reference til den service du har benyttet – sådan at Forbrugerklagenævnet har mulighed for at afgøre om servicens vilkår og priser er beskrevet korrekt og tydeligt.

Læs mere: Om FRI tale, data og SMS

Liste over indholdstakserede udbydere:

Bemærk, at disse ikke nødvendigvis er afsender af budskabet på den service du har brugt, men er ansvarlige for opkrævning af beløbet fra dit køb, samt at lovgivningen er overholdt af de virksomheder der benytter udbyderen.

NB: Vi har fået flere henvendelser med spørgsmålet om SMS lån har forbindelse med Indholdstakserede SMS’er.
Svar: Nej, det er et navn på en type lån, hvor brugeren ofte opretter lånet via SMS, beløbet trækkes ikke over telefonenregningen. Der kan herske en del forvirring omkring emnet, og du kan læse mere om SMS lån på Moneylender.dk.