Hvor kan jeg få et 5G eller 5G-ready mobilabonnement?

For at få 5G på din mobil, er du først nødt til at anskaffe dig et 5G, også kaldet 5G-ready, mobilabonnement.

Men det er ikke alle mobilselskaber, der lige nu tilbyder 5G – enten som fuldblods 5G-abonnement eller som tilkøb. Vi har derfor lavet en kort gennemgang af, hvor du allerede i 2020 kan få 5G – og hvilke mobilselskaber, der først er klar i 2021.

Er du i tvivl om, du har det rigtige abonnement – eller leder du bare efter et bedre ét? Så kan du sammenligne mobilabonnementer i vores prissammenligner på forsiden. Her kan du blandt andet sætte kriterier for:

  • Hvor dyrt, det må være
  • Hvor meget data, det skal indeholde
  • Hvilket netværk, du bruger

Det sidstnævnte er især vigtigt, hvis du leder efter et godt 5G-netværk, da de forskellige teleudbydere har vidt forskellige dækning. Hvor god deres 5G-dækning er, kommer vi ind på i vores gennemgang forneden.

Hvor kan jeg få et 5G-mobilabonnement?

Udrulningen af 5G er kun lige begyndt.

Men allerede nu er der en række teleudbydere og mobilselskaber, hvor du kan købe et 5G-abonnement – eller hvor du snart kan få 5G.

Vi har gennemgået alle de største teleudbydere for, at du kan få et overblik over de mobilselskaber, hvor du kan få 5G lige nu (eller snart).

Se vores liste her:

3 Mobil – 5G kommer til København i december 2020 og tilbyder en hastighed på op til 250 Mbit/s. I sommeren 2021 er 5G rullet ud i en 1/3 af 3s netværk og til nytår 2021 er der 5G i 75% af 3s netværk. I sommeren 2022 er regner 3 med at være fuldt dækkende med 5G.

Velkommen Mobil – Udvalgte kunder hos Velkommen Mobil kan allerede nu få 5G via deres abonnement. Men hvornår det bliver udbredt på alle abonnementer – eller du aktivt kan tilvælge det som del af dit abonnement – fremgår ikke tydeligt på hjemmesiden. Da Velkommen bruger TDC/YouSees netværk, kan kunder med 5G-abonnement dog forvente 5G-dækning i 90% af landet ved udgangen af 2020.

YouSee – YouSee er ejet af TDC, og står derfor forrest i køen til deres 5G-netværk. Du har haft mulighed for at skifte til et af deres 5G-mobilabonnement allerede tilbage i september. I slutningen af 2020 skulle det gerne være 90% af befolkningen, der kan få 5G fra YouSee.

Telmore – Hos Telmore kan du få 5G som tilkøb. Vælger du deres Play-abonnement får du det med i pris, helt automatisk. Hvis du i forvejen har Play, har du allerede nu adgang til 5G-nettet. Det kræver kun, at du er i nærheden af en 5G-mast – og din mobil er 5G-ready. Telmore bruger TDC/YouSees netværk. Du bør derfor have dækning i næsten 90% af landet.

Telenor – Telenor kører på deres fælles netværk med Telia, TT-nettet. Indtil videre er det primært kunder i storbyerne (København, Aalborg, Århus, Odense), der kan få glæde af 5G-netværket. I løbet af 2021 vil 5G blive rullet ud i resten af landet.

OK Mobil – OK mobil tilbyder også 5G i nogle af deres abonnementer. Det kræver at din mobil er 5G klar, at du har det rette abonnement og du er dækket af Telia og Telenors 5G-netværk. Det er endnu forbeholdt de større byer, men vil blive rullet ud i resten af landet i løbet af 2021.

Telia – Kunder hos Telia med ”5G Ready” abonnementer kan bruge Telias 5G-netværk, hvis de har en 5G-mobil. Udrulningen af 5G begyndte i de større byer i oktober 2020 og i 2021 bliver deres 5G-netværk landsdækkende.

CBB – CBB bruger Telenor & Telias TT-netværk, og kan derfor også – indtil videre – tilbyde 5G-abonnementer, der virker i København, Aalborg, Århus & Odense. Det forventes at blive rullet ud i resten af landet i løbet af 2021.

Call Me – Call Me tilbyder 5G-ready abonnementer nu. Men som det også er tilfældet med andre mobilselskaber på TT-netværket, er det kun i storbyerne – indtil 2021, hvor det udbredes til resten af Danmark.

Hvad er 5G?

5G står for 5. generations mobilnetværk.

Det nye mobilnetværk er væsentligt hurtigere end det, nu aldrende, 4G (71 Mbit/s). Med 5G kan du få en downloadhastighed på mellem 100 og 400 Mbit/s – hvilket endda er lidt hurtigere end det bredbånd, mange af os har derhjemme.

Du kan læse mere om 5G her.

5G-dækning i Danmark

5G er i Danmark, udrulningen begyndte i september 2020 og på sigt skal der være dækning i hele Danmark. De første udbydere af 5G-abonnementer var TDC/YouSee, som d. 7. september åbnede for netværket i udvalgte landsdele. I oktober åbnede 3 og Telia/Telenor også op for deres 5G-netværk – omend det primært har været fokuseret i storbyerne.

Du kan læse mere om udrulningen af 5G i Danmark her.

Tips and Tricks