Guide: Sådan får du mere plads på din mobiltelefon

At løbe tør for plads er virkelig irriterende. Vi guider dig til mere plads på mobilen

En smartphone uden ledig plads, er så godt som ubrugelig. Det gør den ikke bare langsom, men kan være et tilbagevendende irritationsmoment i hverdagen. Men der er hjælp forude, for der kan frigives plads på en mobil på mange måder.

Den letteste er selvfølgelig at anskaffe sig et stort hukommelseskort og sætte det i mobilen. Musik, billeder og nogle apps kan så flyttes over på det. Desværre er det ikke alle mobiler, der har den mulighed. Hvad så?

10 tips: Sådan sparer du på batteriet

Google Drive og Dropbox er dine bedste venner i skyen

Noget af det, der virkelig fylder på de fleste mobiler er billeder og videoer. Dem kan du med fordel fjerne fra din telefon og lægge op i skyen med gratis lagerplads hos Google Drive og Dropbox. Det gør det også lettere at dele dine videoer og billeder med venner og familie. Både Google Drive og Dropbox kan hentes som en app, så du altid har adgang til dine filer – forskellen er bare, at de ligger på deres servere og ikke på din mobil. Du kan endda sætte det op, så nye billeder og videoer automatisk bliver lagt op i din Google Drive eller Dropbox.

I din telefons kameraindstillinger kan du vælge, hvilken kvalitet nye videoer skal optages i og kvaliteten på nye billeder, der bliver taget. Jo lavere kvalitet, desto mindre fylder de.

Ryd ud i musik og podcasts

Har du musik liggende på din mobil? Overvej om du kan nøjes med at streame. Musik er en anden pladssluger og efterhånden er mobilselskabernes datanetværk så gode, at du bør kunne streame din musik over det meste af landet uden problemer.

Hører du podcasts, bør du undersøge om gamle podcasts optager plads på din mobil. Har du måneders gamle podcasts liggende, kommer du sikkert ikke til at høre dem. Slet.

Kritisk blik på apps

Gennemgå alle dine apps – slet dem, du ikke har brugt de sidste 14 dage. Du kan eventuelt gemme deres navne i en note, så du kan hente dem igen, hvis der bliver brug for det. Det er bedre at hente en app igen, end den ligger og optager dyrebar plads på din mobil til evig tid.