112-alarmcentralen og danske mobiltelefoner
Var du ikke klar over dette, så skal du vide at du bestemt ikke er alene. En undersøgelse har nemlig vist, at kun hver tredje dansker ved, at de kan bruge 112 som alarmopkald i hele EU.
Den 11. Februar er officielt blevet udnævnt som international 112-dag af Europakommissionen. Formålet med denne dag er, at udvide kendskabet til dette alarmeringsnummer. Europakommissionen har specielt haft fokus på børn og har derfor udarbejdet forskellige materialer til børn, blandt dem er der en quiz. Denne quiz kan du finde på dette link.
Var du klar over, at du kan ringe gratis 112 fra alle telefoner i Danmark?
Du kan altid ringe til 112-nummeret, også selvom din telefon ikke har et SIM-kort. Du kan endda foretage en alarmering, med din gamle telefon også selvom du ikke har et aktivt abonnement til den.
Er din telefon lukket af en eller anden årsag eller er der ikke flere penge tilbage på din taletidskonto, kan du alligevel ringe 112.
Befinder du dig indenfor EU grænser, er der visse lande der kræver at telefonen har et SIM-kort for at ringe 112. Dette gælder for Belgien, Bulgarien, Frankrig, Kroatien, Rumænien, Slovenien, Storbritannien og Tyskland. 112: EU Emergency number
Var du klar over, at alarmoperatøren kan se dit nummer selvom at du ringer med hemmeligt nummer?
Så snart du foretager et opkald til alarmcentralen, får operatøren helt automatisk oplysninger, hvad dit nummer er og hvor du befinder dig, når du kommer igennem til centralen.
Udover din placering, kan alarmoperatøren se hvilken mobil opkaldet er foretaget fra. På den måde, har alarmoperatøren gode muligheder for at videregive deres oplysninger, så hjælpen kan komme hurtigst muligt.
Ved en måling lavet i det 1. Kvartal af 2010 af responstider, viste det, at politiet i gennemsnit tog 9 minutter og 3 sekunder at nå frem, fra det øjeblik en melding var modtaget.
Var du klar over, at der findes 3 alarmcentraler i Danmark?
Der findes i dag, 3 alarmcentraler i Danmark, 2 af dem kan man finde i Slagelse og Aarhus – disse drives af Politiet.
Der er som tidligere nævnt 3 og den sidste og ikke mindst den størst findes i Storkøbenhavn. Denne alarmcentral, er speciel, idet den drives af Hovedstadens Beredskab.
For at sikre ,at du får den hjælp du har brug for, kræves det en helt speciel uddannelse at betjene Danmarks alarmcentraler. De ansatte besvarer opkald og guider dig gennem den situation du nu måtte stå i. For at kunne klare dette job, skal man gennem en særlig uddannelse og test, der klæder operatørerne godt på, så oplevelsen bliver god for alle.