10 tips: Sådan sparer du på batteriet

De fleste af os hader, når mobilen løber tør for strøm. Vi har samlet 10 tips til, hvordan du kan få batteriet til at holde længere

Vi skal lige tjekke Facebook, bruge GPS’en til at finde vej og slå tiden ihjel med et spil. En smartphone bliver brugt til mange ting i løbet af dagen. Derfor kan det være helt vildt irriterende og ikke mindst upraktisk, når den pludselig løber tør for strøm.

Heldigvis er der meget, du kan gøre for at få mobilens batteri til at holde hele dagen. Vi har samlet 10 tips:

  1. Skru ned for skærmens baggrundslys: Desto større skærmen er, desto mere strøm bliver brugt på skærmens lys. Den kan du med fordel skrue langt ned for.
  2. Sluk for WiFi, Bluetooth og GPS når du ikke bruger det: Din mobil bruger strøm på at søge efter de tre typer signaler. Det er der ingen grund til, hvis du ikke bruger dem.
  3. Undgå at batteriet bliver helt afladet: Litium-batterier, som alle mobilproducenter bruger i dag, har bedst af ikke at løbe helt tør for strøm.
  4. Batteriet har bedst af at være opladet til mellem 40 og 80 procents kapacitet. Du kan roligt sjatlade i løbet af dagen. Det tager batteriet ikke skade af.
  5. Batteriet holder dårligere på strømmen, når det er meget varmt og meget koldt.
  6. Opdater mobilens styresystem: Mobilproducenterne laver jævnligt opdateringer, der optimerer batteriets ydeevne.
  7. Undgå strømslugere: I telefonens indstillinger kan du se, hvilke apps der bruger mest strøm.
  8. Sluk oftere for skærmen: Du kan selv bestemme, hvor mange sekunder, der skal gå før skærmen slukker. En slukket skærm bruger næsten intet strøm.
  9. Vær opmærksom på åbne apps: Apps kan bruge masser af strøm, selvom du ikke bruger dem aktivt. Luk dem helt.
  10. Sæt din mobil på energisparende funktion, så begrænses baggrundsaktiviteten.

Vil du sammenligne de forskellige mobiler, har vi en oversigt over de forskellige mobiltelefoner her på siden.