Anmeldelse: OnePlus 6 er et Android-monster

Fans af mobilproducenten OnePlus glæder sig til at få fingre i den nye spritnye OnePlus 6. Har de grund til det? Hvad med alle os andre? Mobilabonnement.dk har testet den nye Android-smartphone

Der er et hav af mobiler at vælge imellem. Og på onsdag kommer der så endnu en model, når OnePlus 6 kommer til salg online og hos de store mobilselskaber. Er den pengene værd? Vi har testet den nye OnePlus 6.

Førstehåndsindtrykket

OnePlus 6 er en ordentlig krabat at sidde med i hånden. Ifølge specifikationerne vejer telefonen 177 gram. Med et bagcover sneg den testede udgave sig op lige i underkanten af 200 gram. Det lyder måske ikke af ret meget, men hvis man sidder med den længe, bliver det faktisk tungt.

Foto: OnePlus

oto: OnePlus

Den optiske AMOLED-skærm er 6,28 tommer stor, og kan virke overvældende ved første øjekast. Opløsningen på 2280 x 1080 pixels er god, men er i sig selv ikke noget, man bliver blæst bagover af. Det kan man til gengæld blive af de seks eller otte gigabyte LPDDR4X ram og Qualcomm Snapdragon 845-processoren. Det giver på papiret en smartphone, der kan klare langt de fleste opgaver let som en leg. Om det så også er lykkes, vender vi tilbage til lidt senere.

Læs også: Her er detaljerne om den nye OnePlus 6

Skærm, fingeraftryksaflæser og Face Unlock

Om skærmen er for stor, er selvfølgelig en smagssag. Men det er indiskutabelt, at den giver et enormt godt overblik, når man swiper og scroller i de forskellige apps. Læser man e-bøger, magasiner og ugeblade (som man eksempelvis får adgang til med et Telmore Play-abonnement) kommer skærmen virkelig til sin ret. Det samme gælder, når man streamer video fra Netflix, HBO Nordic, Amazon Prime Video og lignende. Billedet er klart og underteksterne letlæselige. En fed detalje ved Netflix er, at afspilningen kan minimeres til et valgfrit sted på skærmen, så du kan bruge andre apps samtidig med, at du ser Netflix. Den funktion er alle de andre mere end velkomne til at kopiere.

Fingeraftrykslæseren på bagsiden gav lidt problemer, men det skal formentlig tilskrives denne anmelders ualmindeligt ringe finmotorik og ikke en mangel ved telefonen. Det går imponerende hurtigt at låse mobilen op med ansigtsgenkendelse. OnePlus’ egne tal siger, at det tager 0,4 sekund. Om det er helt nøjagtigt skal være usagt, men det går i hvert fald så stærkt, at man ofte ikke når at opdage processen, før den er slut. Funktionen er afhængig af gode lysforhold, selvom der efter bedste evne bliver forsøgt at kompensere for det i mørke omgivelser. Det lykkes langtfra altid. Lad os håbe på, at OnePlus gør Face Unlock mindre lysfølsomt i en kommende opdatering. Det vil være tiltrængt.

Billedekvalitet

ameraet har to linser på bagsiden og en på forsiden. Automatikken er velfungerende, og med støttelinjer, der guider til et lige billede. Der er endda skruet ekstra op for hjælpen ved panoramafotos, men til trods for det, kræver det øvelse at sætte det perfekte panoramabillede sammen. Der er næsten alle de indstiłingsmuligheder man kan drømme om som amatørfotograf. Indstillingerne kan bruges til at fremhæve forskellige elementer i billedet. Bare se billederne herunder, der alle er taget omkring Danmarks nationalstadion, Parken.

Du kan køre slideren til begge sider.

Den overordnede billedkvalitet er god. I nogle Youtube-videoer fremhæves det, at OnePlus 6 ikke tager lige så gode billeder som Samsung Galaxy S9, men når man kun ser billederne på en skærm, er det svært at bedømme.

Her er lidt flere billeder taget med OnePlus 6 (tryk på dem for større udgaver):

Super slowmotion 

Som så mange andre producenter, har OnePlus kastet sig over super slowmotion. 480 billeder i sekundet lyder af meget, men hvordan ser det rent faktisk ud? Det skulle selvfølgelig testes, så der blev kastet med vand. I videoen herunder er det værd at bemærke, at mobilen selv skelner mellem det, der skal være i super slow og det, der ikke skal.

 

Batteritid og ydeevne

Batteritiden er der ikke noget at udsætte på. En fuld opladning tager omkring halvanden time. Med hyppig brug af diverse apps, internetbrowsning, lidt Netflix, GPS og mailskrivning, klarede batteriet lidt over 48 timer. Det må siges at være godkendt.

Og nu tilbage til hastigheden, som tidligere lovet. OnePlus 6 er enormt hurtig, og klarer alle opgaver uden problemer. Det meste af den målbare ydeevne er på højde med Galaxy S9, ifølge benchmark-værktøjerne Antutu Benchmark og 3DMark. Nogle af de høje scorer, hænger formentlig sammen med, at de blev udført på en model med otte gigabyte ram og ikke modellen med seks gigabyte, som også kommer i handlen 23. maj.

Her er nogle af benchmark-resultaterne (tryk på dem for større udgaver):

Konklusion

OnePlus6 et monster af en mobil – både i størrelse og ydeevne. Alt går lynhurtigt og skærmen er god til de fleste formål. Størrelsen gør dog også, at den til tider kan være tung at gå rundt med og svær at holde i hånden, så vi kan derfor ikke kvittere med en helt perfekt samlet bedømmelse. Af samme årsag skal den opleves i en butik først, for størrelsen og vægten vil af nogle føles for voldsom. En forsikring, der dækker hvis monsteret bliver tabt, kan helt klart anbefales.

Med de få forbehold og til prisen, som er noget lavere end Samsung Galaxy S9, er OnePlus 6 uden tvivl årets bedste Android-mobil.

OnePlus 6 koster fra 3.899 (uden abonnement) og kan blandt andet købes hos YouseeFullrateTelmoreTeliaCall Me3 MobilOisterCBB Mobil og Telenor.

Se specifikationerne for OnePlus 6 her